Komoly változás előtt állhat a MOL Liga

Egész szezonos, meghívásos nemzetközi bajnokságot javasol a hazai liga, erről döntöttek a magyarországi első osztályú csapatok csütörtöki ülésükön. A sorozat szeptemberben kezdődne, és legkésőbb március 7-én érne véget – írja a molcsapat.hu.

Az alapszakaszból a legjobb négy csapat kerül a rájátszásba. A március eleji döntő után következhet az egyenes kieséses rendszerű magyar bajnoki rájátszás, amely a korábbi éveknél rövidebb lesz, mivel a nemzetközi liga hat héttel tovább tart. A csapatok célja, hogy csökkenjen a szezon széttagoltsága.

A jelenlegi tervek szerint hat magyar klub jut az OB I rájátszásába. A csapatok most is elfogadták, hogy a Sapa Fehérvár az EBEL-keretével vegyen részt a playoffban, de ennek módja változik. A végig a nemzetközi ligában játszó farmcsapat jogán és helyén, tehát nem külön csapatként léphet be az EBEL-keret a magyar bajnoki rendszerbe a szezon végén. Az OB I-ben egy Sapa Fehérvár és egy Dab.Docler küzd végig, hiszen a dunaújvárosiaknak is engedélyezték, hogy a nationalligás hokisok korlátozás nélkül játsszanak idehaza is. A klubok megállapodtak abban, hogy a rájátszásban 20 perces hosszabbítások lesznek az eddigi ötpercesekkel szemben, és csak azután döntik el – ha kell – szétlövéssel a mérkőzést.

A liga döntött arról is, hogy a magyarországi csapatoknak a nemzetközi bajnokságba (eddigi nevén MOL Liga) és az OB I-be is nevezniük kell, mivel az egyik liga összes mérkőzésének eredménye beleszámít a másikba. Vagyis nem fordulhat elő, hogy az erdélyi túrákat lazábban vegyék a csapatok, mert annak OB I-es helyezésük láthatja kárát. Az előttünk álló szezonban is öt idegenlégiós szerepelhet egy csapatban egyszerre, posztonkénti megkötés nélkül. Egy szezonban egy játékos csak egy állampolgársággal játszhat, a közben honosított vagy kettős állampolgárságú hokis egész évben olyan állampolgárságúnak számít, amilyennek első alkalommal regisztrálták.

A nemzetközi liga létszáma még nem végleges, egyelőre hat magyarországi (Bp. Stars, Dab.Docler, Sapa Fehérvár, FTC, Miskolci JJSE, UTE) és három romániai együttes (Fenestela Brassó, HSC Csíkszereda, Steaua Bukarest) indulása tűnik többé-kevésbé biztosnak. Két komoly külföldi érdeklődővel tárgyalnak, a szerb és Slohokej Liga-bajnok Partizan Beograd és a szlovákiai Nové Zámky csatlakozna.

Egyelőre tehát azt lehet mondani, hogy a 2011–12-es szezonban 9, 10 vagy 11 csapatos liga jöhet létre. A fentiek a liga javaslatai, azokról az MJSZ elnökségének kell döntenie jövő csütörtöki ülésén.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s