Sebestyén Péter: „Ez nem az én napom volt”

Sebestyén Péter (Faster Management)

A ma reggeli szabadedzésekkel kezdetét vette Barcelonában a 2011-es MotoGP sorozat ötödik versenyhétvégéje. A 125 cc mezőnyben egyedüli magyarként Sebestyén Péter versenyez KTM motorjával.

Az időjósok által beharangozott bizonytalan idő várta ma reggel a pilótákat a Circuit de Catalunya-n. Az éjszakai eső utáni száraz, ám kissé szennyezett és meglehetősen hűvös aszfalt nem nyújtott optimális feltételeket. Az első edzésen Peti csapata elővigyázatosságból a lágyabb abroncsok mellett döntött, melyek rögtön az elején meglehetősen csúszkáltak, aztán pedig nagyon elkoptak, így ezen a pályán nem lehetett igazán jó köridőket menni. A Right Guard Racing motorsport program fiatal versenyzője végül a 26. helye n ért célba.

A második edzés előtt új beállításokat eszközöltek a karburátoron, ezért az első két óvatos kör után ellenőrizni kellett a motort, letölteni az adatokat, Peti ezért kiállt. Mikor visszament a pályára, alig fél kör után eleredt az eső, a gumicsere után pedig már nem tudott javítani az idején. Délután a 31. helyen zárt.

Sebestyén Péter:

„Ez nem az én napom volt. Az első menetben elgumiztuk magunkat, a másodikban egyetlen olyan kört sem tudtam menni, amilyet szerettem volna. Ki kellett ugyanis állnom, mert új karburátor-beállításokkal mentem, amiket muszáj volt ellenőrizni. Két kör után jöttem ki, amikor visszamentem, elkezdett esni az eső. Utána gumicsere következett, az esőgumikkal aztán szépen belerázódtam, jól ment a motor, élveztem a vezetést a vizes pályán. De nem erőltettem annyira, úgysem tudtam már javítani az időn, viszont megtapasztaltam, hogyan viselkedik a KTM esőben.”

Roberto Favaro:

„Úgy érzem, a mai nappal elveszítettünk egy próbalehetőséget. Nem volt szerencsénk az időjárással. Délután alig tudott valamit menni, és elkezdett esni az eső. Ennek ellenére Peti egyre jobban érzi magát a motoron, remélem – egy kis szerencsével – a holnapi nap jobban sikerül.”

A magyar közönség a Digisport csatornán az alábbi időpontokban tekintheti meg az időmérő edzéseket és a futamot.

június 4. 12:55 125 cc időmérő edzés – élő
június 5. 10:25 125cc a futam – élő

Forrás: Faster Management

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s