Sebestyén Peti a 30. helyen zárta a katalán időmérőt

Sebestyén Péter (Faster Management)

A délelőtti szabadedzésen megszerzett 29. hely után a magyar versenyző az időmérőn – bár több mint két másodpercet javított reggeli idején – a 30. pozíciót szerezte meg Barcelonában.

Ma reggel vizes pályán, esőgumikkal indult a harmadik időmérő edzés a Katalán Nagydíjon. Az aszfalt lassan száradni kezdett, így természetesen gumicsere következett. Peti és csapata próbálták megtalálni a megfelelő beállításokat a délutáni időmérőre, de nem voltak teljesen megelégedve az eredménnyel. A Right Guard Racing motorsport program fiatal versenyzője végül a 29. helyen zárta a szabadedzést.

Az időjárási körülmények megváltoztak délutánra, mert – bár folyamatosan gyülekeztek a fellegek – a pálya száraz maradt, és a levegő is felmelegedett. A reggeli szabadedzés utáni beállításokkal aztán Peti 2,4 másodpercet tudott javítani délelőtti idején, ami most a 30. helyhez volt elég.

Továbbra is rengeteg munka vár a versenyzőre és a csapatra is, hogy megtalálják a megfelelő hangulatot a motor és a pilóta között. Ezen a hétvégén debütál a Forward Caretta Technology Racing versenyzőjeként a 24 éves Alexis Masbou, akinek vezetési stílusa Petiéhez hasonló, és sok év tapasztalattal a háta mögött nagy segítség lehet a magyar versenyzőnek, hogy megtalálhassa a helyes irányt. Masbou ma délután a 17. helyen végzett.

Az időmérő első három helyén változatlanul a Terol, Faubel, Vinales spanyol trió ért célba.

Sebestyén Péter:

“Ma délután volt egy fontos meeting, sok mindent átbeszéltünk. Most az eddigi tapasztalatok birtokában megyünk tovább. Masbou nagyon tapasztalt, jó versenyző, telemetrikus adatai pedig sokat segíthetnek nekem, hogy megtaláljam a helyes irányt. Örülök, hogy ő is tagja a csapatnak.”

Roberto Favaro:

„Véleményem szerint a ma délutáni meeting az egyik legfontosabb volt, amióta a világbajnokságon vagyunk. A holnapi napon ott van a bemelegítés, majd 22 kör, hogy a legjobbat kihozzunk magunkból.”

A magyar közönség a futamot a Digisport csatornán tekintheti meg élőben, június 5-én 10:25-től.

Forrás: Faster Management

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s