Erdei Zsolt: “Nagyon örülök a győzelmemnek, és annak, hogy meglett a húszhetes felkészülésnek, a kemény munkának az eredménye”

A győztes Madár! (Erdei Zsolt Menedzsment)

“Szeretném ezúton is megköszönni a Magyaroknak, hogy a helyszínen ilyen szép számban drukkoltak nekem, és azoknak is, akik fennmaradtak a televízió képernyője elött.” – nyilatkozta Erdei Zsolt a mérkőzést követően.

A kétszeres (WBO, WBC) világbajnok Erdei Zsolt (32-0, 17 KO) június 4-én Atlantic City-ben, a Boardwalk Hall-ban, az amerikai Byron Mitchell (28-7-1, 21 KO) ellen tért vissza a ringbe. Ez volt Madár második megmérettetése Amerikában, Lou DiBella promóter irányítás mellett, miután tavaly novemberben egyhangú pontozással megverte Samson Onyangót. A pénteki napon Erdei 78,9 kilóval, míg ellenfele Mitchell súlyengedménnyel együtt 80,6 kilóval mérlegelt.

A  tízmenetesre tervezett találkozó a lelkes, többszáz magyar szurkoló által skandált „Ria Ria Hungáriával” indult. Már az első menetben látszott a fizikális fölény. Madár több alkalommal is megsorozta ellenfelét, aki a hatodik menetig bírta a rá osztott ütéseket. Ekkor Byron Mitchell a földre került, de a mérkőzés folytatódott. Ezt követően Mitchellt Erdei ütései újra padlóra küldték, amely után a bíró már nem engedte folytatni az összecsapást. Erdei Zsolt így második amerikai győzelmét, elsöprő magabiztossággal, kiütéssel nyugtázhatja.

„Nagyon örülök a győzelmemnek, és annak, hogy meglett a húszhetes felkészülésnek, a kemény munkának az eredménye. Az első menetben elég sokat ütöttem, aztán próbáltam taktikus lenni. Reméltem, hogy rámenősebben fogok bokszolni, mint máskor, és jobban elszabadítom a jobbkezemet is, ezért már az első menetben belementem egy adok-kapokba is. A negyedik és ötödik menetre nyugodtam meg igazán, illetve, amikor elkezdtem sikeresen bevinni a balegyeneseket. Éreztem, hogy van bennem egy feszültség, amelynek ki kellett jönnie, és ez a hatodik menetben ki is pattant, akkor sikerült először kiütnöm. Mitchell nagyon jól bírta az ütéseket, de szerencsére sikerült újra padlóra küldeni, és ezzel kiütéssel győzni. Tudtam, hogy kemény fickó, felkészültem rá. Arra álltam rá, hogy tíz menetet bokszolok, és ha adódik alkalom a kiütésre, az csak plusz hab a tortán. Szerencsére jutott hab a tortára. Ez a mérkőzés még nagyon bennem van, és most nem is akarok még a jövővel foglalkozni. Ráadásul nagypofával kihívogatni nem az én stílusom, ezt intézik majd a promóterek és menedzserek, ez nem az én dolgom. Úgy érzem még bőven több vann bennem, és ezt ki is akarom hozni. Régóta vagyok távol az otthontól, családomtól, így már nagyon várom, hogy hazaérjek és megöleljem őket, most már ez jár a fejemben. Szeretném ezúton is megköszönni a Magyaroknak, hogy a helyszínen ilyen szép számban drukkoltak nekem, és azoknak is, akik fennmaradtak a televízió képernyője elött.” – nyilatkozta Erdei Zsolt a mérkőzést követően.

Képek:

Vodpod videos no longer available.

Forrás: Erdei Zsolt Menedzsment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s