Napfényes záróakkord – a II. Szegedi Nagy Sportágválasztó volt a tavaszi évadzáró

Június 3-án és 4-én ismét benépesült az újszegedi Kisstadion és Sportuszoda területe, a látogatók idén több mint 50 sportágat próbálhattak ki a két nap során.

Már péntek délelőttre közel 2000 gyermek részvételét vetítették elő az oktatási intézmények jelentkezései, és ez a szám tovább nőtt, hiszen egész Csongrád megyéből érkeztek csoportok a rendezvényre. 14 órától már a családok, a nagyközönség is folyamatosan özönlött a II. Szegedi Nagy Sportágválasztóra és ennek eredményeképpen pénteken összesen 4380-an látogattak ki a helyszínre.

Az egyesületi helyszínek pillanatok alatt benépesültek, a látogatók a legkülönfélébb sportágakkal ismerkedhettek meg a két nap során. Nagy sikert aratott a versenybob, mely Debrecen, Zalaegerszeg és a főváros után Szegeden is megállás nélkül várta az érdeklődőket, hosszú sorok álltak a falmászásnál, a „táncos” sportágak folyamatosan bemutatóztak a színpadon és sportági helyszíneiken egyaránt, az íjászoknál is számtalan nyílvessző talált a célba és a küzdősportoknál is rengetegen próbálták ki a látványos elemeket tartalmazó mozgásformákat, így többek között az akrobatikus capoeira vagy a taekwondo képviselői is nagy siker arattak.

A rendezvény mind két napja ragyogó időben zajlott, így akik a közel 30 fokos hőségben nem a legizzasztóbb sportokra vágytak, azoknak a vizes sportági helyszínek nyújthattak felfrissülést. A sportuszodában a vízilabdát vagy az uszonyos búvárúszást is ki lehetett próbálni, de be lehetett ülni raftingba, vitorlás hajóba vagy a kisebbek körében nagy sikert arató szlalom kajakba is.

A sportági helyszíneken és a színpadnál idén is lehetett találkozni élsportolókkal, olimpikonokkal. Pénteken Kozmann György, a tavalyi rendezvény egyik szervezője a szegedi kajak-kenu világbajnokságra készülve, két edzés között látogatta meg a Szegedi Nagy Sportágválasztót, Nagy Péter súlyemelő már tavaly is jelen volt a helyszínen, és most is mindkét nap lelkesen instruálta lurkókat. A pénteki edzés után a Pick Szeged kézilabdázói is kilátogattak az Újszegedi kisstadionba, akik Skaliczki László vezetőedző vezényletével nemcsak a kézilabda sportági helyszínén várták az érdeklődőket, hanem több sportágat is kipróbáltak. Egykori olimpiai bajnok kenusunk, Pulai Imre jelenleg szánkóval készül a 2014-es téli olimpiára, így talán nem volt meglepő, mikor a versenybobnál szállt be egy-egy körre megtolni a sporteszközt.

A Magyar Látássérültek és Mozgáskorlátozottak Sportszövetségének és a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesületének köszönhetően az érdeklődők találkozhattak a fogyatékkal élők sportjaival is, így mindenki megismerkedhetett sérült társaink sportolási lehetőségeivel és példaértékkel bíró életszemléletével, illetve találkozhattak Karvai Sándor látássérült autós navigátorral is.

Szombaton két sorsolásra is sor került a színpadon, ahol értékes ajándékcsomagokat nyerhettek a legszerencsésebb látogatók. A 13 órai húzás után került sor a „Zöldi Ákos és a Földvigyázók” környezetvédelmi tudatosságot célzó játék eredményhirdetésére. Idén országszerte 1200 iskola mintegy 6000 kisdiákja csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, amely során játékokon, teszteken keresztül ismertették meg a gyerekeket a környezetvédelem legfontosabb kérdéseivel. A program szombaton egész nap játékos feladatokkal várta az érdeklődőket, szintén előtérbe helyezve a környezettudatos gondolkodás fontosságát.

A II. Szegedi Nagy Sportágválasztó nagyon sok érdeklődőt vonzott, szombaton még az első napot is túlszárnyalva  4880-an látogattak ki a Kisstadion és a Sportuszoda területére, így a két nap során összesen 9260-an választották programjuknak a rendezvényt, mely jócskán „überelte” a tavalyi rendezvény látogatói adatait. A kedvezőtlen előrejelzések ellenére a „Napfény városa” nevéhez méltóan, mindkét nap pazar időjárási körülmények között fogadta a látogatókat, és méltó befejezése volt a Nagy Sportágválasztó országos rendezvénysorozat 2011-es tavaszi állomásainak.

Képek:

Vodpod videos no longer available.

További információ: www.sportagvalaszto.hu/szeged

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s