Asit nem lehet leszorítani a dobogóról!

Fotó: Hell

Bükfürdőn száguldott végig hétvégén a magyar rally- élvonal az Országos Rally Bajnokság harmadik futamán.

A pilótáknak, köztük a Hell Racing Team kiválóságának, Aschenbrenner Györgynek nem volt könnyű dolga, a pénteki prológon lezúdult eső óriási pocsolyákat hagyott maga után a több száz kilométeres versenytávon. Azonban hiába a szélvédőre felcsapódó víz és sár, még ez sem gátolta meg a versenyzőket abban, hogy ismét parádés versengéssel szórakoztassák a rajongókat.

Az első nyári hétvégén Szombathely mellett folytatódott az Országos Rally Bajnokság. A HELL Racing Team oszlopos tagja, a korábbi két futamon arany és ezüst pozíciót szerző tavalyi bajnok, Aschenbrenner György, ezúttal is eleget tett az elvárásoknak. Annak ellenére, hogy a verseny előtt hatalmas hajrával kellett helyrehozni a Mitsubishit egy kisebb baleset következtében, – a motorprogramozás során egy vaddisznót kapott el az autó eleje – Asi ismét dobogón tudott végezni, Kazár Miklós mögött a második helyet szerezte meg. A pilóta viszonylag nagy hátrányból indult neki a verseny első napjának, ráadásul a murvás, földes erdei pálya teljesen elázott a szélsőséges időjárás és a nagy esők miatt. Fröcskölt a sár, csúszott a kerék, a rallyzáshoz szükséges gyors reakcióidő és éberség még nagyobb szerepet kapott: tizedmásodpercek dönthették el, kivágódik-e a kocsi az erdőbe, vagy sikerül a nyomvonalon maradnia. „Az egyes rajtszám miatt ezúttal mi voltunk azok, akik „takarítottuk” az utat, így jelentős hátrányban voltunk a vetélytársakkal szemben. Hatalmas pocsolyákon átvágva, tetemes mennyiségű vízzel öntöztem meg a környező fákat és a közelben álló, merész embereket.” – mesélte Asi nevetve a verseny után. „Annak ellenére, hogy az időjárás nem volt kegyes hozzánk, úgy gondolom, száz százalékos teljesítményt nyújtottunk a csapattal. Maximálisan elégedett vagyok a hétvégén elért eredménnyel, pedig az utolsó napokban váratlanul felmerült probléma miatt óriási nyomás nehezedett ránk.”

A harmadik futam után most végre lesz egy kis ideje Asinak, hogy a Veszprém Rallyra való felkészülés mellett pihenjen is egy kicsit. Az elmúlt hetekben nem igazán volt erre lehetősége. „A Veszprém Rally egy igazi kihívás. A köves pálya össze-vissza dobálja az autót, nehéz megőrizni az uralmat a kocsi fölött, de persze minél inkább erőt próbáló a helyszín, annál inkább nő bennem is a bizonyítási vágy. Ezen a futamon egyáltalán nem biztos, hogy az a nyerő, aki ész nélkül nyomja a gázt: önmagában nagy feladat épségben megőrizni az autót a verseny végéig.”– mondta el Asi, aki egyértelműen a dobogó legmagasabb fokáért száll versenybe a negyedik futamon is, habár a tavalyi bajnoki cím és az idén eddig sikeresen vett akadályok ismeretében ez talán nem is meglepő a rally-rajongók számára.

Hell Energy Magyarország

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s