Az MSZP a versenysport mellett a szabadidősportot is támogatná

Az MSZP véleménye szerint a magyar sportnak nem egycsatornásnak kell lennie, hanem a versenysport mellett a szabadidősportot is támogatni kell.

Erről Varga László szocialista országgyűlési képviselő, a parlament Sport- és turizmusbizottságának tagja beszélt “A hazai sportélet elmúlt egy éve – vágyak és a valóság” címmel megtartott szerdai sajtótájékoztatóján közvetlenül azt követően, hogy a bizottság meghallgatta az illetékes tárca, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetőjét, Réthelyi Miklóst.
Varga László sajnálatosnak nevezte, hogy az Európai Bizottság – miként szavai szerint arra a szocialisták már korábban figyelmeztettek – nem járult hozzá, hogy a társaságiadó-kedvezményeket a sportegyesületek működésére, sportolók, edzők bérezésére lehessen fordítani, s az ilyen források kizárólag az utánpótlásra használhatók fel. Az MSZP ezért is nyújt be módosító javaslatot az Országgyűlésnek, hogy ha már a kedvezmények csak szűkebb körben érvényesíthetők, akkor ne csupán az öt kiemelt látvány-csapatsportág (labdarúgás, jégkorong, kézilabda, kosárlabda, vízilabda), hanem a többi olimpiai sportág is kapjon ilyen támogatást. Ez a jobb olimpiai szereplést is szolgálná – tette hozzá a képviselő.
Varga László kifogásolta, hogy az eddigi több köztestület helyett egyetlenként a Magyar Olimpiai Bizottság, amelyet a fideszes Borkai Zsolt vezet, “mint arról hallani lehet, az ősztől gyakorlatilag kizárólagos forráselosztóvá válik”. Óvott a sporteszközöket terhelő termékdíj bevezetésétől, és szorgalmazta, hogy a Fidesz ne csak ígérje, hanem valósítsa is meg a mindennapos iskolai testnevelést.

Az MSZP-s képviselő példa nélkülinek mondta a debreceni futballstadion megépítésére megszavazott 12 és fél milliárdos állami támogatást, hangoztatva, hogy ez “elsősorban klubérdekeket, és nem nemzeti érdekeket szolgál”. Sajtótájékoztatóját pedig azzal zárta, hogy “ma Magyarországon a sportfinanszírozás, az infrastrukturális beruházások azokat a sportegyesületeket támogatják, amelyek a Fidesz meghatározó politikusainak érdekkörébe tartoznak”.

(MTI)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s