Foci, Eb 2012: Az UEFA főtitkára hisz a lengyel projekt sikerében

Az egyes lengyelországi stadionok építésében tapasztalható késedelem ellenére az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) továbbra is hisz a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság lengyel projektjének sikerében.

“Célegyenesben vagyunk. Nagy munkát végeztünk, de még sok teendő áll előttünk. Megtörténhet, hogy egyes utakat nem sikerül időre átadni, vagy a stadionok kicsit később fognak elkészülni a tervezettnél, de ez nem nagyon aggaszt minket. Tudjuk, hogy Lengyelország és Ukrajna készen lesz az EURO-2012 kezdetére, és azt semmi sem fenyegeti – jelentette ki Gianni Infantino, az UEFA főtitkára szerdán a lengyel-ukrán rendezésű labdarúgó Eb kezdete előtt éppen egy évvel tartott varsói sajtóértekezleten. – Biztos vagyok benne, hogy mindazoknak, akik egy év múlva eljönnek Lengyelországba az Európa-bajnokságra, megismételhetetlen pillanatokban és élményekben lesz részük” – tette hozzá, lengyelül köszönve meg a meleg fogadtatást.

Adam Giersz lengyel sport- és idegenforgalmi miniszter a sajtóértekezleten kijelentette, hogy az összes stadion elkészül a megfelelő időben, és átesik a szükséges ellenőrzéseken. Közölte, hogy a következő napokban a nyilvánosság elé tárják a varsói Nemzeti Stadion építésében feltárt hibák kiküszöbölésére vonatkozó koncepciót.

Donald Tusk miniszterelnök a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva azt mondta: az UEFA értékelése sokkal jobb, mint egyes lengyel kommentátoroké. Közölte, hogy a Nemzeti Stadion befejezésének időpontja 2011. november 30., és ezt mindenképpen tartani fogják.

(MTI)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s