Sebestyén Péter: “Szeretem az ilyen típusú pályákat, remélem jól sikerül a hétvége”

Sebestyén Péter

A barcelonai futam után csak néhány napos pihenő jutott a magyar versenyzőnek, aki tegnap érkezett Nagy-Britanniába, a Gyorsasági Motoros Világbajnokság hatodik futamára.

Június 10-12. között az angliai Silverstone-ban rendezik a MotoGP következő versenyhétvégéjét.
Az egykor katonai repülőtérként funkcionáló, majd többször átalakított Silverstone-i ring 5902 m hosszú, leghosszabb egyenese 800 m-es. Gyors és technikás pályaként jellemzik, az első felét inkább tempós kanyarok tarkítják, a második felére a technikás részek és kemény féktávok jellemzők. 2010 óta rendezik itt a MotoGP versenyeit, míg előtte Donington adott otthont a kétkerekűek elitjének.

Barátságtalan, hideg id ő fogadta a Right Guard Racing motorsport program 17 éves versenyzőjét, aki még soha nem versenyzett Silverstone-ban. A mai napon gyalogosan bejárta a pályát. Első ránézésre tetszett neki a ring. Nem lesz azonban könnyű dolga, mert nincsenek telemetrikus adataik, és a KTM sem ment még itt. Délután aztán Peti részt vett egy jótékonysági rendezvényen is, ahol a versenyzők néhány kérdésre válaszoltak, majd valamilyen dedikált tárgyat adományoztak a szervezőknek.

Sebestyén Péter:

„Még nem mentem ezen a pályán. Ma körbenéztem, próbáltam elemezgetni, egyelőre nagyon tetszik, remélem, hogy holnap is ez lesz a véleményem az első menet után. Szeretem az ilyen típusú pályákat, remélem jól sikerül a hétvége.”

Roberto Favaro:

„Nagyon pozitív benyomást gyakorolt rám ez a hely. Mindenki nagyon kedves, sok látogató volt ma a paddock-ban, mind nagyon érdeklődőek és lelk esek voltak. Kíváncsian várom a holnapi napot, remélem tetszeni fog Petinek a pálya, és tehetünk egy további lépést előre.”

A magyar közönség a Digisport csatornán az alábbi időpontokban tekintheti meg az edzéseket és a futamot.

június 10. 14:10 125 cc szabadedzés – élő
június 11. 13:55 125 cc időmérő edzés – élő
június 12. 11:45 125cc a futam – élő

Forrás: Faster Management

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s