A döntőbe jutásban bízik a magyar válogatott az EU-s parlamenti tornán

Pénteken az olaszok ellen játssza első mérkőzését a magyar parlamenti labdarúgó-válogatott; a négyes tornán a másik ágon a szerb és a román csapat küzd meg a döntőbe jutásért.

“Köszönjük a csapatoknak, hogy elfogadták a meghívásunkat, ezzel a tornával az európai nemzetek közötti barátságot szeretnénk erősíteni” – mondta Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának elnöke a találkozót megelőző sajtótájékoztatóján az Albert Stadionban.
Bánki – aki az együttes kapusa és egyben csapatkapitánya is – kiemelte: hagyományteremtő jelleggel rendezik meg a viadalt, és a tervek szerint két év múlva már hat-nyolc európai parlamenti válogatott érkezhet Magyarországra. Most pedig bízik a magyar csapat döntőbe jutásában.
A sajtótájékoztatón részt vett Bácskai János, a házigazda IX. kerület polgármestere is, aki minden résztvevő csapatnak jó és sportszerű játékot kívánt.
A torna szervezője – kapcsolódva a magyar uniós elnökség programjához – az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága, valamint a Parlamenti Sportegyesület. Az esemény magyar fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke, nemzetközi fővédnöke pedig Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke.
A kétszer 40 perces mérkőzéseket a Ferencváros otthonában, az Albert Stadionban rendezik meg. A helyosztókra szombaton kerül sor.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s