Idén mégsem lesz Bahrein nagydíj!

A Bahraini Nagydíj szervezői hivatalosan is megerősítették, hogy maximálisan tiszteletben tartják a sport véleményét és lemondanak az idei futam megrendezéséről – írja az f1-live.hu.Bahrain most arra koncentrál, hogy 2012-ben visszatérjen a naptárba.

Bahrain eredetileg idén, mint évadnyitó versenyhétvége szerepelt volna a Formula-1-ben, ám ez a véres politikai tüntetések miatt nem történhetett meg. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a csapatokkal és a kereskedelmi jogok tulajdonosával való közös egyeztetés után június hónap első hetéig adott időt Bahrainnek arra, hogy eldöntse, idén képes megrendezni a futamát vagy sem.

Az FIA Világ Motor Sport Tanácsa (WMSC) egy héttel ezelőtt Barcelonában úgy döntött, hogy zöld utat ad Bahrainnek.

A Formula-1-es Csapatok Érdekvédelmi Szövetsége (FOTA) ezt nem fogadta el, és 36 órával később írt egy levelet az FIA-nak, a FOM-nak és a verseny szervezőinek, hogy október 30-ikán nem hajlandóak Bahrainben versenyezni és kérvényezik az Indiai Nagydíj eredeti időpontjának visszaállítását, amit Bahrain kapott meg, így az indiai verseny a naptár végére, december 11-ikére került.

A FOTA szerint irreális az, hogy december közepén is versenyezzenek, és úgy véli, hogy az FIA megsértette a Nemzetközi Sportkódexet, mivel a csapatok hozzájárulása nélkül változtatott a naptáron.

Az FIA elnöke, Jean Todt reagált, és megkérte Bernie Ecclestone-t, hogy módosítson a belátása szerint a 2011-es naptáron.

Ecclestone korábban úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy a Bahrainben lévő biztonsági helyzet miatt nem lát esélyt arra, hogy idén a helyszínen versenyezzenek.

A Bahrain International Circuit elnöke, Zayed R Alzayani hivatalosan is megerősítette, lemondanak az idei nagydíjukról, miután az átszervezés problémát okozhat a csapatok számára.

Zayed R Alzayani a nyilatkozatában megerősítette, teljes mértékben tiszteletben tartja a csapatok döntését és most arra koncentrálnak, hogy 2012-ben az eredeti időpontjukban rendezzék meg a futamukat.

Zayed R Alzayani ezzel együtt Bahrain nevében mindenkinek köszönetet mondott a támogatásért.

Az FIA várhatóan hamarosan megerősíti, hogy Bahrain véglegesen kikerült az idei naptárból, és India visszakapja az október 30-ikai időpontját, valamint Brazília lesz az utolsó futam november 27-ikén.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s