Sebestyén Péter ismerkedik a ringgel

Sebestyén Péter Silverstoneban (Faster Management)

Folytatódik a barcelonai hétvégén megtapasztalt szeszélyes időjárás Silverstone-ban is, ahol ma reggel kezdetét vette a MotoGP Brit Nagydíj. Délelőtt ugyan elmaradt az eső, azonban a délutáni szabadedzésen néhány kör után jött a gumicsere. Peti a 24. helyen zárta a mai napot.

A reggeli szabadedzés száraz időben indult. Petinek nagyon fontosak voltak ezek a körök, hiszen meg kellett ismernie a számára teljesen új pályát. Nem egyszerű ring, hosszú és gyors is, néhány meglehetősen technikás ponttal. Az első benyomás pozitív volt a Right Guard Racing motorsport program versenyzője számára, aki a 24. helyen ért célba.

Délutánra aztán motorfelújítás történt, ami mia tt az első néhány körön a magyar pilótának be kellett járatnia a motort. Közben eleredt az eső, így gumicsere következett. Végig vizes pályán mentek, tehát ez sem volt optimális szabadedzésnek nevezhető. De ezekre a tapasztalatokra is szükség van, így legalább lehetőség volt kipróbálni a pályát különböző időjárási viszonyok mellett. Peti nem hajtotta magát, hiszen elsősorban a pálya megismerésére koncentrált, így délután is a 24. helyet szerezte meg.
Az élen megtört a spanyol uralom. Első lett a francia Johann Zarco, második az angol Danny Webb, a harmadik helyen pedig a német Jonas Folger áll.

Sebestyén Péter:

„A reggeli edzés igazából a pálya megismerésével ment el, tetszik nagyon a ring. Majdnem minden rendben volt a motoron, próbáltunk állítani kisebb dolg okat a futóművön, de sajnos aztán leesett az eső. Túl sokat nem változtattunk, csak a gumit cseréltünk le. A második szabadedzésen arra koncentráltam, hogyan viselkedik a motor, milyen a pálya esős körülmények között. A régi aszfalt eléggé csúszik, az új részeken jobban lehet menni.”

Roberto Favaro:

„Véleményem szerint a mai nap pozitív volt ezen a hosszú és nem egyszerű pályán. Bizonyos szempontból jó, hogy mind száraz, mind vizes aszfalton kipróbálhatta Peti a pályát. Holnap egy új nap.”

A magyar közönség a Digisport csatornán az alábbi időpontokban tekintheti meg az időmérő edzést és a futamot.

június 11. 13:55 125 cc időmérő edzés – élő
június 12. 11:45 125cc a futam – élő

Forrás: Faster Management

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s