Szalay: megyei csapatok is igénybe vehetik a társaságiadó-kedvezményt

Szalay Ferenc, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának alelnöke azt mondta, megyei csapatok is élhetnek majd a társaságiadó-kedvezmény nyújtotta lehetőségekkel.

“A héten megkezdődött a törvénytervezet általános vitája, amelynek lényeges eleme, hogy az öt látvány-csapatsportág esetén nem csak az első, illetve a másodosztály részesülhet a támogatásból, hanem a teljes vertikum – fogalmazott Szolnok Fideszes polgármestere a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában. – Ez azt jelenti, hogy például a megyei bajnokságban résztvevő egyesületek is gyűjthetnek pénzt utánpótlás-nevelésre és létesítményfejlesztésre.”
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke hozzátette, reményeik szerint júliusban hatályos lesz a törvény, így ősszel már pénzhez juthatnak a klubok.

“A Magyar Olimpiai Bizottság és a sportágak szakszövetségei is gyűjthetnek támogatókat, de megteheti ezt mindenki, aki érintett: az egyesületek, az utánpótlás-neveléssel foglalkozó közalapítványok, az akadémiák, a sportiskolák és a diáksport-egyesületek is” – mondta Szalay, aki úgy gondolja, Magyarországon sokan szeretnék és tudnák is támogatni a sportot.

“Azt gondolom, rengeteg cégvezető vár arra, hogy megkeressék, hiszen nemcsak társaságiadó-kedvezményről, illetve felajánlási lehetőségről van szó, hanem egy olyan intézkedésről is, ami csökkenti a cégek adóalapját” – jelezte a politikus.
Szalay hozzátette, így nemcsak a cég segít a klubnak, hanem a klub is a cégnek, mert kevesebb lesz az adóalap, amely után a cégnek adóznia kell.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s