Sebestyén Péter: “Jó lenne, ha holnap száraz pályán versenyeznénk, de esőt jósolnak, én mindenesetre megpróbálom kihozni magamból a maximumot”

Fotó: Mirko Lazzari

Végre viszonylag jó idő fogadta a versenyzőket a Silverstone-i ringen, ahol ma a délelőtti szabadedzéssel és a délutáni időmérővel folytatódott a Brit Nagydíj. A Right Guard Racing motorsport program versenyzője a 25. helyről rajtolhat holnap.

A reggeli szabadedzésen több motor- és futómű beállítást is kipróbált Sebestyén Peti és csapata, melyek nem igazán bizonyultak megfelelőnek, a magyar versenyző így csak a 28. helyen végzett.

A délutáni menet előtt egy csapatmegbeszélésen döntöttek a délutáni módosításokról, aminek következtében láthatóan jobban ment a motor. Az edzés vége előtt kb. 15 perccel Peti kijött egy gumicserére, a végére összesen 2 másodpercet sikerült javítani délelőtti idején, a 25. helyet megszerezve. A pozíciótól teljesen függetlenül pozitívan értékelték ezt a napot, Peti egyre jobban összeszokik a motorral, megismerte a pályát, és több beállítást is kipróbáltak. A holnapi napra újra esőt mondanak, meglátjuk sikerül-e a 25. helyről indulva újabb lépéseket tenni előre.

Sebestyén Péter:

„A reggeli edzés nem sikerült túl jól, kicsit elállítottuk a motort, nem élveztem a menetet. Ezt a problémát aztán kijavítottuk, sikerült is gyorsulnom. Most úgy látom, a többi versenyhez képest, hogy ha valaki megy előttem, akkor jobban tudom tartani a tempót. Jó lenne, ha holnap száraz pályán versenyeznénk, de esőt jósolnak, én mindenesetre megpróbálom kihozni magamból a maximumot.”

Roberto Favaro:

„Tettünk ma is egy lépést előre, sikerült javítani az időeredményen. Valamint sikerült megoldanunk néhány olyan problémákat, melyek Petit zavarták. Még nem stimmel minden, de egyre jobb a feeling a motorral, és ez nagyon fontos. Meglátjuk holnap a versenyen, kíváncsi vagyok, hogy fog sikerülni.”

A magyar közönség a futamot június 12-én, 11:45-kor tekintheti meg a Digisport csatornán.

Forrás: Faster Management

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s