Orosz páros győzött a 46. Savaria nemzetközi táncversenyen

Az orosz Jurij Szimacsov-Anasztaszija Klokotova páros győzött szombaton a 46. Savaria Nemzetközi Táncversenyen, megelőzve a szintén esélyesnek számító László Csaba-Mikes Anna kettőst, valamint az ukrán Roman Gerbey-Vera Bondavera párt.

Az IDSF Tíztánc Világkupa-versenyre 24 országból érkeztek a versenytáncosok, Európán kívülről Kanadából, az Egyesült Államokból és Japánból is jött egy-egy páros. A dobogóra állhatott harmadikként az ukrán Roman Gerbey és Vera Bondavera is.

A táncversenyt Czene Attila sportért felelős államtitkár nyitotta meg a szombathelyi Agóra Művelődési és Sportházban több ezres nézőközönség előtt. Köszöntőjében hangsúlyozta: a versenytánc ugyan nem tartozik a kormányzat által kiemelten kezelt csapatsportágak közé, de ha új sportlétesítmények, sportcsarnokok, tornatermek épülnek, ennek a népszerű ágnak a feltételei is javulnak.

Czene Attila a döntők előtt az MTI-nek elmondta, azért vállalta el a táncverseny megnyitását, mert rá akarta irányítani a szponzorok figyelmét erre a versenyre. Ő maga a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes László Csaba és Mikes Anna győzelmében reménykedett.
A verseny végeredménye a papírforma szerint alakult, hiszen a magyar páros a standard táncokban – angol keringő, tangó, bécsi keringő, slow-fox, quick-step – a világranglista első helyén áll, így ezekben az ő győzelmükre lehetett számítani, míg a latin táncok kategóriájában – szamba, cha-cha-cha, rumba, paso doble és jive – hasonló teljesítményt vártak az orosz párostól.

Mint Markus Sónyi, a verseny osztrák döntnöke a táncverseny sajtótájékoztatóján az újságíróknak elmondta: a Világkupa-győzelemről az fog dönteni, hogy a másik kategóriában melyik páros fog jobb eredményt elérni.
A Savaria nemzetközi táncverseny részeként rendezték meg szombaton az IDSF senior open standard versenyt is, amelyen a német Christian Schauer-Veronika Knott páros győzött, második lett az osztrák Werner Kraus-Elisabeth Uhrmacher páros, a harmadik helyre pedig a német Holger Staub-Birgit Staub páros állhatott fel a dobogóra. Cseh István és Ádám Laura az ötödik helyen végzett.

(MTI)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s