Győrfi Alen: „Hiába rajtoltam jól, nem volt szerencsém!”

Győrfi Alen (ADRENALIN H-MOTO TEAM)

A 31. rajtpozícióból induló Adrenalin H-Moto Team motorosát a 2. kör elején kiütötték a Superstock 1000-es sorozat misanói futamán

Amíg a bemelegítő edzésen történt remeklését követően – a 22. leggyorsabb kört teljesítette – reménykedve várta a 14 körös versenyt Győrfi Alen. Azonban a sors ezúttal nem kedvezett az Adrenalin H-Moto Team versenyzőjének, akit a ragyogó rajtját követően – a 31. pozícióból az első kanyarkombinációt követően a 26.-ra jött fel – egy vetélytársa a második kör 4. kanyarjában egyszerűen kiütött a versenyből. Alennek és a motorjának sem történt komoly baja, és a motoros már a jövő vasárnapi futamra készül.

Amikor vasárnap reggel leintették a Superstock 1000-es sorozat bemelegítő edzését, az Adrenalin H-Moto Team őszintén reménykedett abban, hogy Győrfi Alen a viszonylag rossz rajtpozíciója ellenére – a 31. helyről várhatta a startot – akár még a pontszerzésre is képes lesz a misanói futamon.

„Warm-up tíz perce alatt futottam egy bizakodásra okot adó időt, és a 1.43.045 a huszonkettedik helyre volt jó. Száraz körülmények között ez volt a legjobb helyezésem itt Misanóban, így a versenynek bizakodva készülhettem” – foglalta össze a 22 éves motoros.

A bemelegítő edzés alatt a pályán még voltak vízfoltok, de a futamra már teljesen felszáradt aszfalt várta a versenyzőket. Alen pontosan tudta, csak akkor van esélye a bravúrra, álma beteljesítésére, ha már a rajt után közvetlenül képes lesz több helyet előre lépni.

„Nem véletlenül bíztam a jó rajtban, hisz a piros lámpák kialvását követően az első kanyarkombináció után a 26. helyre léptem előre. Ráadásul egy nyolcas bollyal sikerült lépést tartanom, azaz minden adva volt ahhoz, hogy jól szerepeljek” – idézte fel a rajt utáni pillanatokat Alen.

Ám nagyon hamar véget ért az álmodozások kora a versenyző és csapata számára, ugyanis alig kezdte meg a második körét, a negyedik kanyarban már be is fejeződött számára a nagyon jól indult verseny.

„A szabad kártyával induló Anastasia a féktávon egyszerűen kiütötte alólam a motoromat. Mivel a lehető legrövidebbet fékeztem, így tudtam, itt nem kerülhet veszélybe a helyem. Ám a következő pillanatban csak azt éreztem, hogy az ő motorja egyszerűen kiütötte alólam a Hondámat, így esélyem sem volt a folytatásra. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy sem nekem, sem pedig a motoromnak nem történt komoly baja. Pedig úgy éreztem, akár a csodára is képes lehettem volna… Nagyon remélem, hogy idén ez volt az utolsó peches versenyem. Magamban már le is zártam ezt a hétvégét, és mostantól a jövő heti, Arragonban megrendezésre kerülő futamra koncentrálok” – fogalmazott a Misanóból kissé keserű szájízzel távozó Alen.

A vasárnapi futam végeredménye (Superstock 1000)
1. Davide Giugliano (olasz, Althea Racing, Ducati 1098R) 16:36.317,
2. Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 16:36.497,
3. Lorenzo Zanetti (olasz, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 16:41.570,
4. Sylvain Barrier (francia, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 16:46.985.
Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) helyezetlen, kiesett a 2. körben.

A bajnokság állása (Superstock 1000)
1. . Davide Giugliano (olasz, Althea Racing, Ducati 1098R) 70 pont,
2. Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 53 pont,
3. Lorenzo Zanetti (olasz, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 48 pont,
4. Sylvain Barrier (francia, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 29 pont.
Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) még nem szerzett pontot.

A Superstock 1000-es következő futamára június 19-én, jövő vasárnap Arragonban kerül sor.

ADRENALIN H-MOTO TEAM

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s