Overdose negyedik lett a versenyen

Kiváló versenyzéssel a negyedik helyen végzett Overdose kedden a Royal Ascoton, a King,s Stand Stakes futamban.

A magyar ló a 15-ös boxból nagyszerűen rajtolt el Andreas Suboriccsal a nyergében, az 1000 méteres táv második felében egy darabig az élen is haladt, majd a mezőnytől elszakadó négyes élboly utolsójaként ért célba, alig lemaradva a harmadik és második helyezettől. Győzött a fantasztikusan hajrázó Prohibit, mögötte Star Witness és Sweet Sanette futott át a célvonalon, éppen csak megelőzve Overdose-t. A Group I-es sprintversenyben 19 ló indult.

Overdose első 12 futamát megnyerte, majd súlyos, pályafutását veszélyeztető sérülést szenvedett 2009-ben. Miután felépült a savós patairha-gyulladásból, 2010 augusztusában – 14 veretlen futást követően – kikapott Baden-Badenben. Azóta április 17-én, a németországi Hoppegartenben versenyzett először, ahol ismét régi önmagát mutatta: meggyőző stílusban futva, új pályacsúccsal nyert. A keddit megelőzően legutóbb május 21-én versenyzett, akkor csak hetedik lett a Temple Stakesen, a Haydock Parkban, így az volt a kérdés az ascoti verseny előtt, hogy vissza tud-e zárkózni a legjobbak közé. A kissé emelkedő pályán végül nagyon jó eredményt ért el, úgy lett negyedik, hogy a dobogós helyekért volt harcban, miközben a mezőny nagy része jelentős hátrányban követte a négyes élbolyt.

A hatéves angol telivért az az Andreas Suborics lovagolta, aki mindkét idei versenyen – Berlinben és a Haydock Parkban – vitte, és akivel legnagyobb sikereit aratta még 2008-ban – Hamburgban, Baden-Badenben, Párizsban és Rómában.

Vodpod videos no longer available.

Overdose, posted with vodpod

(MTI)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s