Jacques Rogge meghívta Czene Attilát Svájcba

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének meghívására ma magas szintű, zártkörű megbeszélésén vett részt a NOB székhelyén, Lausanne-ban.

A munkaülés fő témája a sporteseményekhez kapcsolódó illegális szerencsejátékok problematikája volt. Ezt a kérdéskört a magyar EU-elnökség is napirendjére tűzte a májusi Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanácsülésen, ahol az uniós sportminiszterek nagy része a közös fellépés szükségessége mellett foglalt állást.

Az Európai Unió magyar elnökségét is képviselő sportért felelős államtitkár a munkacsoport első ülésén a következő témákat beszélte át a résztvevőkkel:
– az illegális szerencsejátékok kérdésével foglalkozó, már létező programok értékelése, jövőbeli, közösen megvalósítandó programok kidolgozása;
– a felügyelet hatékonyságának növelése;
– a probléma kezelésére fordítandó pénzügyi források meghatározása;
– büntetőjogi és egyéb szabályozási keretek ötvözése.

A sportmozgalom aktívan foglalkozik azokkal a kérdésekkel, amelyeket az illegális fogadások, a mérkőzések eredményének szabálytalan befolyásolása és az online szerencsejátékok felvetnek. E jelenségek – a doppinghoz hasonlóan – ugyanis alapjaiban veszélyeztetik sport tisztaságát.

Az egyeztetést a NOB elnöke azért hívta össze, mert a 2011. március 1-jén tartott NOB-szemináriumon a résztvevők úgy döntöttek, hogy speciális munkacsoportot hoznak létre, amely 2011 végéig javaslatokat dolgoz ki a fennálló problémák kezelésére.

A szakmai vezetők következő ülésüket várhatóan év végén tartják majd.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium /Sportért Felelős Államtitkárság

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s