Új sportpályát kapott a kolontári iskola

Nemzetközi adományozók támogatásából, összesen 16 millió forintból építettek új sportpályát a kolontári általános iskolásoknak, a felajánlásoknak köszönhetően a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófában megsemmisült füves pálya helyett az iskola udvarán már a megújult multifunkciós pályát avatják fel.

Soháné Csóka Zita, a kolontári Táncsics Mihály Általános Iskola igazgatója elmondta az MTI-nek, hogy a kispályás foci-, kézilabda-, és teniszmérkőzések lebonyolítására is alkalmas 20×45 méteres pálya megépítését nemzetközi adományozók támogatásából közösen finanszírozta az önkormányzat, az általános iskola és a Kolontári Gyermekekért Alapítvány. Az új létesítményt – amelyet egy francia technológiának köszönhetően kék-zöld műgyanta bevonattal láttak el – a nemzetközi támogatók és a térség országgyűlési képviselőjének részvételével szombaton avatják fel.

Az igazgató tájékoztatása szerint az új sportpálya mellett egy “mini szabadidőközpont” jött létre, ugyancsak adományokból új játszótér épült.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s