Czene Attila a magyar EU-elnökség sikereként elfogadott első Uniós Sport Munkatervről egyeztetett az EOC által meghívott sportvezetőkkel

Az Európai Unió sportpolitikájának többletértékéről folytattak magas szintű megbeszélést tegnap este Brüsszelben a sport különböző területeiről összegyűlt vezető képviselők.

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) által szervezett találkozó kiemelt vendége volt Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára. A magyar EU-elnökség képviseletében a sportért felelős államtitkár az európai és a nemzetközi sport közös kihívásairól beszélt. Ezen témakör kapcsán Patrick Hickey, az EOC elnöke, Santiago Fisas európai parlamenti képviselő és Gregory Paulger európai bizottsági sportigazgató mellett több más neves személyiség is felszólalt.

Czene Attila bemutatta a résztvevőknek a magyar elnökség sikereként elkönyvelhető − a 27 tagállam miniszterei által 2011. május 20-án jóváhagyott − első Uniós Sport Munkatervet, amely az elkövetkezendő három évre határozza meg az uniós fellépések irányvonalait.

A munkaterv az alábbi három fő prioritás mentén fogalmaz meg közös intézkedéseket:

–       a sport integritása − különös tekintettel a dopping és a bundázás elleni küzdelemre, valamint a jó kormányzás előmozdítására;

–       a sport társadalmi értéke − különös tekintettel az egészségre, a társadalmi befogadásra, az oktatásra és az önkéntességre;

–       a sport gazdasági vonatkozásai − különös tekintettel az alulról szerveződő sport fenntartható finanszírozására és az adatokon alapuló szakpolitikai döntéshozatalra.

A találkozó résztvevői nagyra értékelték a magyar elnökség eredményeit és üdvözölték a munkatervet, mely kiemeli a közös európai fellépés szükségességét. A hozzászólók egyöntetűen hangsúlyozták, hogy egy sikeres, uniós sportpolitikához a sportszervezetek bevonása nem csupán szükségszerű lépés, a civil szektor aktív fellépése egyben a megvalósítás elengedhetetlen feltétele is.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium/Sportért Felelős Államtitkárság

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s