Foci: UEFA-büntetés az ETO-nak!? – Frissítés

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) három évre kizárta a Győri ETO-t, valamint pénzbüntetéssel is sújtotta a klubbot licencproblémák miatt. A Győr értetlenül áll az eset előtt és természetesen fellebbezni fog.

A győri csapatot 50.000 eurós pénzbüntetésre ítélték a kizárás mellett, ám pénzbüntetést nem csak az ETO, hanem a magyar szövetség is kapott, egészen pontosan 100.000 eurót kell befizetni az UEFA-nak amennyiben a büntetés véglegesen jogerőre emelkedik. A szövetség az UEFA szerint abban hibás, hogy nem tartatta be a szervezet licencelőírásait. A százezres büntetés felének befizetését két évre felfüggesztve kapta meg az MLSZ. Az európai szövetség nem részletezte a győriek hibáját, csak annyit tudunk, hogy az ETO az UEFA szerint tavaly úgy szerepelt négy körön keresztül az Európa Liga selejtezőiben, hogy nem feleltek meg a licencfeltételeknek. Jogerős ítéletet természetesen majd csak a fellebbezések után tudunk közölni.

Frissítés:
A magyar klub az MTI-nek megerősítette a büntetés tényét, amely 50.000 eurós pénzbírságot is tartalmaz első fokon, de Klement Tibor ügyvezető szerint ők nem hibáztak, mert a magyar számviteli törvény alapján helyesen jártak el.
“Az UEFA licencbizottsága ez év elején a magyar szövetségben ellenőrizte a 2010/11-es idényben a nemzetközi kupákban indult négy magyar csapat licencét. A testület megállapítása szerint a 2009. december 31-el lejárt tartozási kötelezettségünknek nem tettünk eleget” – mondta Klement, aki hozzátette, nem is tartoztak, mert észt játékosuk, Ahjupera klubja a vételár maradékáról, 50.000 euróról nem bocsátott ki számlát, így nem is fizethettek.
A sportvezető kiemelte, a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg és akkor ki is egyenlítették. Az európai licencet a 2009-es mérleg alapján adták be 2010 márciusában, ebben pedig a magyar törvényi előírások alapján nem szerepelhetett ez a tétel.
“A magyar szövetséggel összhangban vagyunk az ügy megítélésében. Az UEFA és közöttünk egy jogértelmezési probléma van, ehhez képest kirívóan súlyosnak tartom a büntetését. Amikor megkapjuk a határozatot, természetesen fellebbezünk” – zárta szavait Klement.
(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s