Győrfi Alen: „Bízom abban, hogy az új beállításokkal még gyorsabb leszek”

Győrfi Alen (Adrenalin H-Moto Team)

A Superstock 1000-es sorozat pénteki kvalifikációs edzésén a 26. legjobb időt érte el Aragonban az Adrenalin H-Moto Team motorosa

Az időjárásra egy szava sem lehetett a pénteki két edzésen Győrfi Alennek. Az Adrenalin H-Moto Team versenyzője ugyanis abban bízott, hogy ezúttal nem kell esőben köröznie. Nos, Aragonban ettől nem kell tartani, és az egész napos hőségben Alen végül a 26. helyet szerezte meg a Superstock 1000-es sorozat első időmérőjén. A magyar motoros ugyanakkor elégedetlen az elért eredményével, és abban bízik, hogy a csapata által végrehajtott változtatásoknak köszönhetően elérhető lesz számára a legjobb húsz.

Az amerikai westernfilmek kopár tájait idéző környezetben épült fel a szupermodern aragoni pálya, ahol ezen a hétvégén rendezik a Superbike világbajnokság, és ezen belül a Superstock 1000 újabb futamát. A sorozat egyetlen magyar versenyzője, Győrfi Alen a péntek délelőtti szabadedzés kizárólag a pályavonal megismerésének szánta.

„Elképesztő hőségben kellett motoroznunk, hisz már reggel kilencre 25 fokig ment fel a hőmérő higanyszála. Egy biztos, esőtől nem kellett tartanunk, így a száraz pályára szánt beállításokkal gyakorolhattam. Egy biztos, a délelőtti harminc perc alatt meglátszott az, ki volt már itt tesztelni. Aki ismerte ezt a nehéz pályát, az úgy ment el az első bálozók mellett, mintha egy másik bolygóról érkeztek volna. Ráadásul az edzés második felében nem találtuk el a futómű és az áttételek optimális beállítását, így a korábbi időmön már nem tudtam javítani. Ez nem boldogított, de legalább tudtam, min kell változtatni” – elevenítette fel a délelőtti gyakorlást Alen, amikor is a 25. leggyorsabb időt motorozta.

Az Adrenalin H-Moto Team versenyzője aztán a délutáni időmérőn sem panaszkodhatott az időjárásra. A levegő hőmérséklete elérte a 35 fokot, míg az aszfalton 55 fokot mértek. A hőség miatt a délelőtti beállítások nem sokat értek, ám így is hat tizedet javítani tudott a szabadedzéshez képest. Most fordul elő idén először Alennel, hogy nem volt arra képes, hogy az első, ismerkedő tréning után minimum másfél másodpercet javítson a legjobbján.

„A nagy meleg ugyan befolyásolta a teljesítményem, de ha őszinte vagyok önmagammal, akkor be kall valljam, nem emiatt nem tudtam jelentősen javítani a délelőtti időmön. A hat tized ugyan nem kevés, de a korábbi futamokon ennél sokkal jobb időkre voltam képes, mint amit az első edzésen futottam. Most vagyok a legjobban lemaradva a középmezőnytől, és úgy érzem, nem a tapasztalatlanságom számlájára írhatom mindezt” – fogalmazott egy kicsit keserűen a 22 éves versenyző.

Persze, az időmérő után, ahol a 26. rajtkockát tudhatja egyelőre a magáénak, nem temetkezett az önsajnálatba a csapat, és az adatok kielemzését követően egy komoly változtatási csomagot dolgoztak ki az eredmények javulása érdekében.

„Ez nemcsak az első és a hátsó geometriát érinti, hanem az áttételezéseket is. Rá kellett jönnöm, hogy szükség volt ezekre, hisz pályafutásom során még egyszer sem mentem ilyen karakterisztikájú ringen. Nagyon nehezíti az optimális beállítások eltalálását, hogy egyrészt legalább ötven méteres szintkülönbség van a pálya bizonyos részei között, másrészt egy nagyon gyors és hosszú egyenes mellett több olyan szakasza is van az aragoni aszfaltcsíknak, amelyen hihetetlen agresszív a kigyorsítási szakasz. Egy biztos, nagyon tetszik a pálya, és nagyon bízom abban, hogy a változtatások hatására sikerül a huszadik rajtkockát célba vennem a második időmérőn” – jelentette ki Alen.

A pénteki, első időmérő edzés végeredménye (Superstock 1000)
1. Danilo Petrucci (olasz, Barni Racing Team, Ducati 1098R) 2:02.268,
2. Davide Giugliano (olasz, Althea Racing, Ducati 1098R) 2:02.748,
3. Sylvain Barrier (francia, BMW Motorrad, BMW S1000 RR) 2:03.110,
… 26. Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 2:08.328.

A Superstock 1000-es aragoni futam további menetrendje
Június 11., szombat
09.00-09.30: szabadedzés
17.05-17.35: a 2. időmérő edzés

Június 12., vasárnap
09.00-09.10: warm up
10.30: a verseny (12 kör, 64,128 km)

A misanói versenyt az Eurosport2 élőben közvetíti – vasárnap 10.30 –, míg a szurkolók a hétvége eseményeit folyamatosan nyomon követhetik a facebook-on.

ADRENALIN H-MOTO TEAM

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s