MOB: Jelenleg 27 sportoló már olimpiai résztvevő

Ülésezett a MOB Elnöksége.

Több fontos témáról beszéltek a MOB elnökségi ülésén – írja a szervezet honlapja. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke tájékoztatta az elnökség tagjait az olimpiai felkészülés sportegészségügyi helyzetéről, az olimpiai felkészülés pénzügyi támogatásáról és a Sporttörvény tervezett változásairól.
Elmondta, hogy a MOB kérésére a kormány illetékesei több alkalommal foglalkoztak az olimpiai kerettagok sportegészségügyi ellátásával illetve az ezen a területen tapasztalható hiányosságokkal.
A minisztérium döntése szerint, a közel 400 fős (paralimpikonokkal együtt) válogatott keret részére, úgynevezett VIP szolgáltatást biztosítanak az ország területén kijelölt 7 különböző egészségügyi intézményben.

A Sportkórház vállalja, hogy az ellátásra szoruló sportolókat a számukra legjobb legszínvonalasabb szolgáltatást biztosító kijelölt intézménybe irányítja. A feladat ellátására a kormány 100 millió Forint rendkívüli támogatást biztosít. Az olimpiai felkészülés pénzügyi támogatásával kapcsolatban megjegyezte, hogy a legfontosabb cél a londoni olimpiára történő felkészülés hatékony támogatása.
A szövetségek a szakmai munkájuk támogatására indokolt esetben azonnali támogatásban részesülhetnek.

A Sporttörvény átalakításáról is szó esett. A parlamenti nyílt fórumot követően az ország nagy városaiban rendezett tájékozatókon kerültek bemutatásra a tervezett változások.

A londoni olimpiai részvétellel kapcsolatos feladatokról, az Előkészítő Bizottság munkájáról Molnár Zoltán főtitkár adott részletes tájékoztatást az elnökség tagjainak. Jelenleg 27 sportoló rendelkezik kvalifikációval valamint a részvételi jogosultságot biztosító A és B szinttel.

Dr. Vaska Ottília jogi-igazgatási munkatárs tájékoztatta az elnökséget a doppingellenes tevékenység új szabályozásáról. A nemzetközi előírásoknak megfelelően valamint az április 7-én hatályba lépett új kormányrendelet alapján átalakításra került a hazai doppingellenes szabályozás. Ennek megfelelően a sportköztestületek, így a Magyar Olimpiai Bizottság feladat- és hatáskörét is átalakította a doppingellenes küzdelem területén.

Döntés született a 2011. évi nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) részvételről, ami alapján 36 versenyző képviselheti Magyarországot 4 sportágban – atlétikában, judóban, tornában és úszásban.

A MOB elnöksége egyhangúlag döntött arról is, hogy támogatja Győr város pályázatát, amelyet a 2017-es nyári EYOF rendezéssel kapcsolatosan kíván benyújtani.

Az elnökség elfogadta Mihók Ildikó marketing és kommunikációs igazgató által ez évre készített marketing és kommunikációs stratégiáját, melynek fő feladata új támogatók és együttműködő partnerek bevonása, az olimpiai eszme, az olimpiai mozgalom, a sport és mozgás örömének népszerűsítése.

A jelenlegi olimpiai résztvevő:

Az olimpiára kvalifikált, illetve “A” szintet teljesító magyar sportolók száma:   14

A “B” szintet elért sportolók száma: 13

Összesen 27 sportoló

Asztalitenisz (2): Póta Georgina, Tóth Krisztina

Atlétika (1) : Pars Krisztián

Sportlövészet (1): Sidi Péter

Úszás (10): Kis Gergő, Cseh László, Biczó Bence, Verrasztó Dávid, Bernek Péter, Kapás Boglárka, Mutina Ágnes,  Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka, Risztov Éva.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s