Sportlövő Vk, München – Sidi Péter ötödik légpuskában

A világ- és Európa-bajnok Sidi Péter az ötödik helyen végzett férfi légpuskában a müncheni olimpiai kvalifikációs sportlövő Világkupa-verseny szombati nyitónapján, melyen nem sikerült magyar versenyzőknek londoni indulási jogot szerezniük.

A szám kétszeres Eb-győztese (2004, 2011) – a viadal honlapja szerint – három hibával, 597 körrel zárta a 60 lövéses alapversenyt, s ötödik helyen jutott fináléba. Ott 101,9 kört tett hozzá eredményéhez, amivel megtartotta pozícióját.
Sidi Péter már a tavalyi világbajnokságon megszerezte az ötkarikás szereplés lehetőségét, így az ő számára “csak” a minél jobb eredmény volt a tét, a nap többi magyar indulójának ugyanakkor a kvóta volt a legfőbb célja, ám egyikük sem járt sikerrel.
A férfiaknál Somogyi Péter 592 körrel az 52., Biatovszki Máté pedig 591-gyel az 54. lett a 128 fős mezőnyben. A nők hasonló, 40 lövéses számában Karmacsi Ildikó 395 körrel a 48., Veres Kata 394-gyel az 54., míg Miskolczi Júlianna 389-cel a 100. helyen zárt az óriási, 148 lövőt felvonultató viadalon.
Sidi mellett a nap másik kiemelkedő magyar teljesítménye Csonka Zsófiáé, aki a női sportpisztolyosok 30+30 lövéses versenyének első napját a nagyon biztató 9. helyen zárta, 290 körös eredménye mindössze 3 körrel marad el az elsőétől. A tavalyi junior vb-második Babicz Sára 287 körrel a 38., Tobai Sike Renáta pedig 280-nal a 77.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s