200 méteren minden döntőben ott lesznek versenyzőink

Az 1000 méteres döntők mellett jól sikerültek a 200 méteres elő- és középfutamok is a magyar versenyzők számára a belgrádi Európa-bajnokságon – adta hírül a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

A Kovács Katalin, Kozák Danuta páros már a délelőtti előfutamból kvalifikált a fináléba, többi egységünkre pedig délután középfutam várt.

Férfi K-1 200 m Molnár Péter fantasztikus hajrával szerezte meg a harmadik helyet, amely döntőt ért. C-1 200 méteren Bozsik Attila és női K-1 200 méteren Kozák Danuta egyaránt a második lett, vagyis ők is ott lehetnek majd a vasárnapi fináléban. K-2 200 méteren Sík Márton és Beé István – egy technikai hiba miatt visszalőtt rajtot követően – fantasztikus futamot produkált, s az első helyen érkeztek célba, vagyis 200 méteren minden döntőben lesz magyar egység.

A szombati versenynap utolsó felvonása a parakenusok küzdelme volt. Magyar részről Rigó Imre kenuban és kajakban is vízre szállt. Előbbi számban csak három induló volt, így az „csak” az Európa-bajnokság betétszámaként szerepelt a programban. Rigó kenuban a második helyet szerezte meg, míg húsz perccel később a kajakdöntőben (ez hivatalos Európa-bajnoki szám volt) a hetedik lett.

„Tavaly óta foglalkozom a parakenuval, a fiam kajakos edző, így kerültem kapcsolatba ezzel a sportággal – mondta Rigó Imre. – Ez volt az első nemzetközi versenyem, és örülök, hogy tapasztalatot szerezhettem ebben az igen erős mezőnyben. A kajakdöntő miatt egy kicsit mérges vagyok, mert elrontottam a rajtot. Talán Szegeden, a világbajnokságon majd ez is jobban sikerül.”

A vasárnapi program:
500 m-es döntők 9:50 ó
200 m-es döntők 12:25 ó
5000 m-es döntők 15 ó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s