Kajak-Kenu, Eb, 200m döntő: Kovács Katalin száz százalékos Belgrádban

Kovács Katalin száz százalékos teljesítménnyel zárta a belgrádi Európa-bajnokságot, hiszen a 200 méteres fináléban Kozák Danutával párosban megszerezték az aranyérmet. Férfi K-1-ben Molnár Péter alaposan meglepte a mezőnyt ezüstérmével és a Horváth Gábor, Bozsik Attila kenupáros is begyűjtött egy értékes bronzérmet – számolt be a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja.

„Moli képes lehet az éremre. Amióta ráálltunk a kétszázas távra mindent maximálisan megcsinál, és teljesen elfogadja azt, amit mondok. A válogatók eredményei, és a formája alapján véleményem szerint ott lehet a dobogón” – elemezte még szombat délután versenyzője esélyeit Sári Nándor.

Nos a mesternek igaza lett, hiszen a döntőben kilences pályán rajtoló Molnár Péter – többek között legyőzve a világbajnoki címvédő brit Ed McKeevert – megnyerte a K-1 200 méter Európa-bajnoki ezüstjét.

„Éreztem, hogy nagyon jó formában vagyok, az elmúlt időszakban a fő hangsúlyt a rajtra fektettük az edzőmmel, és most jól láthatóan meg is lett ennek az eredménye. Nagyon boldog vagyok, mert most már nem csak az időeredményeim mutatják azt, hogy velem is számolni kell ebben a mezőnyben” – mondta Molnár Péter.

A 200-as finálék során még két érem jutott a magyar versenyzőknek. Kovács Katalin és Kozák Danuta párosa hatalmas hajrával szerezte meg a K-2 200 méter aranyát, pedig Kozák Danuta nem a legjobb lelkiállapotban készülődhetett erre a számra, hiszen 40 perccel korábban csak a kilencedik lett a szétlövés során oly sokat vitatott versenyszámban, K-1 200 méteren.

„Gyakorlatilag elaludtam az egyes finálét. Borzasztó volt a rajtom, nem is találtam a csapásszámot, jobb elfelejteni ezt a döntőt. Ám amikor Katival melegítettünk a párosra, már visszazökkentem, jó volt követni az ő frekvenciáját” – magyarázta Kozák Danuta, aki így két arany- és egy ezüstéremmel térhet haza a kontinensviadalról.

„Úgy elkaptam a rajtot, hogy csak na… Na jó, a végén kellett egy kicsit ásnunk, de csak meg lett ez az aranyérem” – mondta nevetve Kovács Katalin, aki háromszoros aranyérmes lett Belgrádban.

Az arany és ezüst mellé még egy bronz is dukált a magyar csapatnak. Bozsik Attila miután C-1 200 méteren a nyolcadik helyen zárt (később az ötméteres szabály megszegése miatt kizárták), Horváth Gáborral párosban a harmadik helyet szerezte meg.

„Iszonyú jó volt a rajtunk, úgy érzem, elég jó pályát mentünk Attilával” – értékelt a hajómérlegelésnél a szegedi Horváth Gábor.

Bozsik Attila a padon ülve sokáig csak kapkodta a levegőt.

„Nagyon nyomtam – lihegte, de néhány perccel később már összegezni is tudott. – Bár a világbajnokságon nem indulhatunk együtt, mert a kvóta megszerzése a cél, Gáborral nagyon megtaláltuk a közös hangot, így mindenképpen hosszú távra tervezünk.”

Nyilván hosszú távra tervez a K-2-ben szereplő Sík Márton és Beé István is, akik ugyan ezúttal az ötödik helyen zártak, ám egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet a mezőnyben. A női C-1 200 méteren rajtoló Takács Kincső a délelőtti ezüstérmét egy negyedik hellyel egészíthette ki.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s