Storcz Botond: “Magyarország a legjobb egész Európában!”

Csodás Eb-mérleg: hat arany-, három ezüst- és két bronzéremmel zárta a magyar kajak-kenu válogatott a belgrádi Európa-bajnokságot, ezzel csapatunk toronymagasan az éremtáblázat élén végzett – afta hírül a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

A legeredményesebb versenyző három arannyal Kovács Katalin lett, aki a szerb fővárosban 25. Európa-bajnoki győzelmét ünnepelhette. Az olimpiai számokban öt érmet gyűjtött a magyar csapat.

Az 5000 méteres futamokkal vasárnap késő délután véget ért a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság. A leghosszabb távon Csipes Tamara a negyedik, a kenus Varga Dávid az ötödik, míg Paumann Dániel Máté a hatodik helyet szerezte meg.

Storcz Botond szövetségi kapitány a lelátón ülve kísérte figyelemmel a hosszú táv eseményeit, s ezalatt arra is jutott ideje, hogy néhány mondatban értékelje a magyar delegáció produkcióját.

„Izgalmas hétvége áll mögöttünk, amely után kijelenthetjük: Magyarország ismét a legjobb nemzet Európában – mondta Storcz Botond szövetségi kapitány. – Tizenegy éremmel zártunk az éremtáblázat élén, megelőzve a fehérorosz és a német válogatottat, és öt olimpiai számban állhattunk a dobogón, ami igazán jó teljesítménynek mondható.

A női csapat, élén Kovács Katalinnal és Kozák Danutával ismét kimagasló teljesítményt nyújtott, de a másik két szakágban is sikerült érmeket szereznünk.

Természetesen akadtak keserű és nagyon kellemes pillanataink is, a C-1 1000 méteren induló Vajda Attila számára ezúttal nem jött ki a lépés, a válogatók és az Eb lezárultával egy feladata van: ezer egyesben minél jobban felkészülni a szegedi világbajnokságra.

A hétvége kellemes meglepetését számomra Molnár Péter szolgáltatta, aki K-1 200 méteren szerzett ezüstérmet. A férfi kajak szakágnak sikerült elmozdulnia ezen az Európa-bajnokságon, Péter ezüstérme mellett ugyanis a Dombi Rudolf, Kökény Roland páros ezer méteren nyert bronzérme, és a négyes negyedik helye is igen biztató.

Kenuban két érem jutott a csapatnak, a Sáfrán testvérekből, valamint Tóth Márton és Mike Róbert párosából alakult négyes győzelemmel mutatkozott be, s nagyon értékes Horváth Gábor és Bozsik Attila bronzérme is.”

Folytatás augusztus 17. és 21. között Szegeden a MOL Kajak-Kenu Világbajnokságon!

A vasárnap zárult belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság éremtáblázata:

Ország – arany – ezüst – bronz

MAGYARORSZÁG 6 3 2
Fehéroroszország 5 5 3
Németország 4 4 1
Oroszország 4 1 4
Azerbajdzsán 2 1 –
Lengyelország 1 2 3
Románia 1 1 2
Nagy-Britannia 1 1 1
Portugália 1 – 3
Litvánia 1 – –
Spanyolország – 3 1
Ukrajna – 1 2
Svédország – 1 1
Norvégia – 1 –
Szerbia – 1 –
Szlovákia – 1 –
Dánia – – 2
Csehország – – 1

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s