Éremben bíznak a magyar karatésok az első „olimpiai” Eb-n

Csütörtöktől vasárnapig a törökországi Kocaeliben rendezik az idei karate Európa-bajnokságot, amelyen 44 ország 500 karatésa – köztük 13 magyar – lép tatamira. A mostani az első kontinensviadal, mióta tavaly augusztusban kiderült, hogy a sportág történetében először ott lehet a 2020-as olimpián. Bár az ötkarikás játékok miatt az eddigieknél is nehezebb lehet jó eredményt elérni, a magyarok érmet remélnek a kontinensviadalon.

A Magyar Karate Szövetség tájékoztatása szerint a válogatott tagja a 2016-os vb-második és Eb-harmadik Tadissi Martial, akárcsak az egy évvel ezelőtti Eb-n ötödik helyen végzett Hárspataki Gábor és Nagy Botond. Tadissi egyébként készül a júliusi Világjátékokra is (amit ezen a videón meg is mutatott: https://www.youtube.com/watch?v=j4xDC7YLsqU)

Jó előjelekkel utaztak el a mieink Törökországba. Előzőleg a bosnyák szövetség meghívására háromnapos nemzetközi küzdelmi edzőtáborban vettek részt, ahol a közös tréningeket lezáró gálán mind a férfi, mind a női együttesünk megnyerte mérkőzését. Legjobbjaink ezután Szarvason készültek fel az Eb-re.

„Természetesen mindenkiben bízunk és mindenki a maximumot fogja nyújtani – ígérte Büchler Zsolt szövetségi kapitány. – Nagyon sok múlik majd a sorsoláson. Küzdelemben a férfiaknál Tadissi Martial, a nőknél pedig Molnár Réka lehet a legesélyesebb az érmes szereplésre. De ne feledjük, hogy rajtuk kívül Hárspataki Gábor U21-es Európa- és  világbajnok, és Premier League-versenyen is állt már dobogón. Virág András még a 2013-as budapesti Eb-n ötödik lett, míg ugyanott Bartha Nikola bronzérmet nyert. Formagyakorlatban pedig női és férfi versenyzőnk is bizonyította már, hogy a legjobbak közé tartozik.”

Karate Európa-bajnokság, a magyar indulók:

Formagyakorlat (kata):
Férfiak: Nagy Botond
Nők: Sterck Laura

Küzdelem (kumite):
Férfiak: 67 kg: Tadissi Martial, 75 kg: Hárspataki Gábor, 84 kg: Virág András, +84 kg: Molnár Dániel
Csapat: György Dániel, Hárspataki Gábor, Höning Dávid, Molnár Dániel, Szegedi Döme, Tadissi Martial, Virág András
Nők: 50 kg: Varga Fruzsina, 55 kg: Molnár Réka, 61 kg: Vass Melinda, 68 kg: Bartha Nikola
Csapat: Bartha Nikola, Molnár Réka, Varga Fruzsina, Vass Melinda

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s