Bienerth Gusztáv: a legkorszerűbb uszodakoncepció valósulhat meg Veszprémben

A tervek alapján a legkorszerűbb uszodakoncepció valósulhat meg Veszprémben – jelentette ki a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke országjárásának veszprémi állomásán csütörtökön.

Bienerth Gusztáv hangsúlyozta: “szándék, forrás, akarat van” a beruházásra, és Veszprémben van szakmai bázis, amire építeni lehet. Azt mondta, “mindannyiunk közös érdeke az, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni”, és – tette hozzá – ehhez a szövetség minden szükséges tudást, támogatást megad az új létesítmény tervezése, kivitelezése és majd a működés során is.

A MÚSZ elnöke szerint a Veszprémi Aréna mellé tervezett beruházás negyven-ötven évre épül, és minden olyan szempontot figyelembe vettek a tervezésekor, amely az úszósport és a vízilabda szempontjából fontos.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere kiemelte, a sport terén hármas céljuk van: a szabadidősport bázisának növelése, az utánpótlássport infrastruktúrájának biztosítása és az élsport támogatása.

A polgármester elmondta, hogy a veszprémi uszodakoncepció a kormány előtt van, várhatóan 2018 elején kezdődhet meg a beruházás a Modern Városok program keretében.

Az új uszodakomplexumban egy 50 méteres, tízpályás nagymedence, valamint egy 33×25 méteres és egy tanmedence kap helyet a szükséges kiszolgáló infrastruktúrával, ezerszemélyes lelátóval. Emellett szeretnék a jelenlegi létesítményeknek, a Március 15. úti uszodának és a Báthory iskola tanmedencéjének a felújítása is – mondta Porga Gyula.

Ötvös Tamás, a Veszprémi Úszó Klub elnöke arról beszélt, hogy egyesületük 80-100 igazolt versenyzővel működik. A fejlesztéstől azt várják, hogy Veszprémben olyan úszóbázis jöjjön létre, ahol a különböző korosztályokkal tudnak foglalkozni és bővített szakmai profillal jelenhetnek meg.

Kérdésre válaszolva Bienerth Gusztáv országjárása tapasztalatairól úgy fogalmazott: Magyarországon “egymás mellett él a legkorszerűbb infrastruktúra és a hetvenes évek eleje”, az úszósport azonban mindenhol népszerű.

(MTI)

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s