Gangl Edina kettős szerepben

Gangl Edina a vízilabda válogatott kapusaként aranyérmet nyert Belgrádban a 2016-os Európa bajnokságon. Tagja volt a 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpián negyedik helyen végzett csapatunknak is. A kezdetekről, a klubszereplésről, és a vizes vb-ről beszélgettünk.

SportmenüGyőrött kezdett vízilabdázni. Hogy emlékszik a kezdetekre?

Gangl Edina: Mosonmagyaróvárról származom. A gimnáziumi évek alatt nyílt lehetőségem arra, hogy Győrött elkezdjek pólózni. Akkor a városban működött első osztályú csapat. Egy idő után azonban úgy éreztem, hogy Budapesten kell folytatnom a pályafutásomat, hiszen a fővárosban lényegesen jobbak voltak a feltételek, nagyobbak a kihívások. Ezért igazoltam az akkori UTE-ba.

Sportmenü: Később négyéves egri kitérő után 2014-ben az UVSE játékosa lett.

G.E.: Az akkori döntésemben nagy szerepet játszott, hogy mindenképpen Áts Bertalan edzővel szerettem volna együtt dolgozni, aki Bíró Attila szövetségi kapitány munkáját is segíti.

Sportmenü: Jó választás volt az UVSE, hiszen sorozatban három bajnoki címett és három Magyar Kupát gyűjtöttek be.

G.E.: Valóban, nemrégen pedig megnyertük a LEN Kupát, amely azt hiszem, hogy az utóbbi tíz év legnagyobb nemzetközi klubsikere női vízilabdában.

Sportmenü: Júliusban Budapesten rendezik a világbajnokságot. Európa bajnokként mennyire biztos abban, hogy ott lesz a válogatottunkban ?

G.E.: Természetesen senkinek nincs bérelt helye a válogatottban, így nekem sem. Úgy fogok készülni, hogy a kapitány beválogasson. A negatív gondolatokat pedig igyekszem elhessegetni. (Bekerült a 18-as bő keretbe – szerk,.)

Sportmenü: Gondolom, a keretben mindenki a világbajnoki címben gondolkodik.

G.E.: Nyilván a maximumot szeretnénk kihozni a vébén magunkból. Azonban úgy gondolom, hogy ha a dobogó bármely fokán végzünk, az sikernek számít majd.

Sportmenü: Mekkora kihívást jelent Önnek, hogy bekerült a tervezői pályázat zsűrijébe?

G.E.: Korábban ilyen jellegű felkérést nem kaptam, ezért nagyon kíváncsian várom ezt a feladatot. Ráadásul. Ez a pályázat arról szól, hogy a női pólóválogatott minél modernebb, elegánsabb megjelenéséről van szó. Ez pedig nagyon fontos.

(Takács Gábor)

Fotók: Sportmenü / Kárpáti Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s