A Világkupa-sorozat utolsó állomására indultak el a magyar tonászok

A tavaszi szezon utolsó világversenyére utazott a magyar felnőtt tornászválogatott, méghozzá az eszéki Világkupára. A férfiak versenyében Kállai Zoltán, Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Schweigert Dávid, Vecsernyés Dávid és Bilics Bence, míg a női csapatban Kovács Zsófia, Dévai Boglárka és Böczögő Dorina képviseli Magyarországot. A teljes magyar delegáció szerdán indult Horvátországba, a Világkupa helyszínére, amely május 18-án veszi kezdetét.

A Magyar Torna Szövetség szerdai közléséből kiderült, hogy Draskóczy Imre női szövetségi kapitány tájékoztatása alapján a megmérettetésen az olimpikon, Eb- ezüstérmes Kovács Zsófia felemáskorláton és gerendán, az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka ugráson, talajon és gerendán, és a többszörös olimpikon Böczögő Dorina pedig talajon indul a horvátországi viadalon.

A férfiaknál lólengésben a GP-győztes Kállai Zoltán indul az olimpiai, világ és Európa-bajnok Berki Krisztián helyett – tudtuk meg Sóvágó Lajos szövetségi kapitánytól. Továbbá Babos Ádámnak sikerült felépülnie betegségéből, így két szeren, korláton és gyűrűn versenyzik, Boncsér Krisztián talajon és nyújtón, Schweigert Dávid gyűrűn, Vecsernyés Dávid korláton és nyújtón, Bilics Bence pedig talajon mutatkozik be biztosan, az hogy ugráson is képviseli-e hazánkat, majd csak a verseny helyszínén dől el.

A selejtezőket május 18-án, csütörtökön és május 19-én, pénteken tartják, míg a szerenkénti finálékra május 20-án, szombaton és május 21-én, vasárnap kerül sor.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány: Dévai Boglárkának volt egy kisebb sérülése az előző Világkupán, melyet helyrehoztak, edzőjével át is alakították a talajgyakorlatát, és azt kell mondanom, hogy ugyanolyan reményekkel vágunk neki, mint a koperi Világkupának. Reményeim szerint Bogi és Zsófi is éremesélyes lesz. Dorinának talajon új koreográfiája van, nagyon remélem, hogy fináléba fog kerülni.

Sóvágó Lajos, férfi szövetségi kapitány: Ez a tavaszi versenyek utolsó Világkupája lesz, de a Scweigertnek ez lesz az első komolyabb Világkupa-versenye, Boncsér felépült a bokasérüléséből, Babos is meggyógyult, Berki most nem indul, helyette Kállai fog versenyezni. Természetesen mindenkitől jó szereplést várunk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s