Dina Averina: „Kiválóak a körülmények!”

Dina Averina ikertestvérével, Arinával először vesz rész ritmikus gimnasztika Európa–bajnokságon, az elvárás ugyanaz vele szemben, mint bármelyik orosz világklasszissal: érmeket, aranyérmeket hozni, elkápráztatni minden gyakorlattal a közönséget.

A szervezők tájékoztatása szerint a 2017-ben eddig szenzációsan szereplő tornásznő nagyon elégedett a budapesti körülményekkel – nem kis szó ez, mert Novogorszkban, a világ legjobb edzőkomplexumában gyakorol nap mint nap.

– Bár már világkupaversenyeken, Grand Prix-ken sok rutint szerzett, Európa-bajnokságon még nem indult. Más egy kontinenstorna, mint az eddigi versenyei?
Ez az első ilyen nagy volumenű versenyem, természetesen van különbség az eddigiekhez képest. Nagyszabásúbb a verseny, sokkal nagyobb az izgalom, sokkal nagyobb a felelősség is, de meg kell birkózni vele.

– Az mennyire segít, hogy ennyi kiváló tornásszal van egy csapatban? Egymást húzzák ilyenkor? Senki sem hagyhatja el magát, mert a másik annyira jó, hogy mindenképpen versenyezniük kell egymással, edzéseken is?
Én azt gondolom, nagyban segít minket az, hogy ennyi jó tornász van a válogatottban. Nézzük egymást, figyeljük a többiek munkáját, és ezáltal jobbak akarunk lenni. Fejlődni szeretnénk, és azt gondolom, hogy minden nap fejlődünk is.

– Az ikertestvérével, Arinával tudják segíteni egymást a versenyeken?
Persze, segítünk egymásnak a ráhangolódásban, támogatjuk egymást verseny közben.

– Mikor lenne elégedett az Európa-bajnoki szereplésével?
Akkor lennék elégedett, ha jól hajtanám végre a gyakorlataimat, és minden úgy sikerülne, ahogy az edzőm, Vera Satalina mondja. Jó lenne, ha nekem is, és neki is tetszene.

– Ez hogy tetszett neki?
Még nem beszéltem vele részletesebben a gyakorlatomról, de elvileg elégedett volt azzal, amit látott. Minden tőlem telhetőt megtettem ennek érdekében.

– Milyen érzésekkel tölti el a budapesti Európa-bajnokság? Mennyire tetszik a környezet, a helyszín?
Azt kell mondjam, hogy kiválóak a körülmények. Az edzőtermek nagyon jók, nagyon sok szőnyeg van, amin gyakorolhatunk. Eljöttek Oroszországból a szurkolóink, és rengeteg támogatást kapunk a lelátóról. Nagyon tetszik a környezet, de igazából még nem tudatosult bennem, hogy felléphetek itt.

NÉVJEGY
Dina Averina
Nemzetisége:
orosz
Született: Zavolzsije, Oroszország, 1998. augusztus 13.
Edzői: Irina Viner-Uszmanova (szövetségi kapitány), Vera Satalina (személyi edző)
Legjobb eredmények: 8x világkupa-aranyérmes, 8x Grand Prix-aranyérmes
Példaképek: Alina Kabajeva és Jevgenyija Kanajeva

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s