Harmadikként kezdenek a magyarok a ritmikus gimnasztika Eb-n

A magyar junior kéziszercsapat (Ákoshegyi Eszter, Borda Korinna, Földi Cintia, Györe Dorottya, Juhász Anna, Juhász Emma, Várkonyi Dea) harmadikként lép szőnyegre a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság nyitónapján, a péntek délelőtti programban. A verseny 10 órakor kezdődik.

A szerbezők tájékoztatása szerint a magyar válogatott a négyes sorszámot húzta még a márciusi sorsoláson, ám a britek junior kéziszercsapata végül nem indul, így mindenki eggyel előrébb lépett a sorban – az Eb első szereplője a svájci egység lesz. A juniorok 10 és 12 óra között versenyeznek, majd egyórás szünet következik, a délutáni és esti programban (mely 13 órától 20.15-ig tart) a felnőtt egyéni kvalifikációra kerül sor karikával és labdával.

A magyar felnőtt versenyzők a B-csoportban versenyeznek, Váray Míra és Kis Alexandra karikával kezd, labdával Pigniczki Fanni és Kis Alexandra szerepel a második rotációban.

Az A-csoportban egymás után következnek a fehérorosz és az orosz nagyágyúk, a nagyhatalmak közül az ukránok a B-csoportban, a bolgárok és az izraeliek a C-ben versenyeznek. A pénteki versenynapot az izraeliek két világklasszisa, Viktoria Veinberg Filanovszki és Linoj Asram zárja. A délutáni programba került a megnyitó ünnepség is, melyre 17.30–18.30 körül kerül sor.

Fotók: Kovács Anikó

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s