Nagy ováció, bemutatkoztak a magyar juniorok az Eb-n

Bemutatkozott és a 14. helyen áll a magyar junior kéziszercsapat a 33. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság első versenynapján. A kvalifikáció a junioroknak szombaton folytatódik.

A szervezők tájékoztatása szerint a magyar junior együttes kéziszercsapat (Ákoshegyi Eszter, Borda Korinna, Földi Cintia, Juhász Anna, Várkonyi Dea; tartalékok: Györe Dorottya, Juhász Emma) a közönség ütemes tapsára vonult be a Papp László Budapest Sportaréna küzdőterére a látványos bejárókapun, és ováció közepette vonult le – a lelátón szurkoló magyar tornászok minden szercserénél igencsak hangosan szorítottak társaiknak. A gyakorlat végén ejtő kéziszercsapat 14.150 pontot (nehézségi pontszám: 7.400, kiviteli pontszám: 6.750) kapott bemutatójára a bíróktól.

Óriási érzés, amikor a közönség feltapsol a gyakorlatra, amikor meghalljuk, az mindig nagyon jólesik nekünk. A szercseréknél meg az elkapásoknál plusz erőt ad, amikor meghalljuk a reakciót a közönségtől. Az ütemes taps is segített. Nagyon jó volt ezt átélni, sokkal nagyobb erővel csináltuk a gyakorlatot, mindent beleadtunk. A végén volt egy ejtésünk, de reméljük, holnap tudunk javítani” – nyilatkozta Juhász Anna, a magyar juniorok csapatkapitánya.

A magyar válogatott a kvalifikáció első napja után a 14. helyen áll a rangsorban, a vasárnapi szerenkénti döntőkbe az első nyolc kéziszercsapat kerül be. A favorit oroszok egyetlenként érték el az első napi selejtezőben a 17 pontos határt, utánuk az izraeliek és a fehéroroszok következnek. A kvalifikáció szombati napján a kéziszercsapatok még egyszer bemutatják gyakorlatukat 10 buzogánnyal.

RITMIKUS GIMNASZTIKA EURÓPA-BAJNOKSÁG
JUNIOR KÉZISZERCSAPAT, KVALIFIKÁCIÓ, 1. BEMUTATÁS
1. Oroszország 17.000
2. Izrael 16.350
3. Fehéroroszország 16.200
4. Olaszország 16.100
5. Ukrajna 16.000
6. Bulgária 15.700
…14. MAGYARORSZÁG 14.150

A TELJES EREDMÉNYSORT ITT TEKINTHETIK MEG!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s