Országos roadshow indul a 17. FINA Világbajnokság népszerűsítésére

Látványos installációkkal, izgalmas nyereményjátékokkal és ismert sportolókkal népszerűsíti a júliusi 17. FINA Világbajnokságot az az országos roadshow, amelyet május 19-én indított útjára a budapesti Aréna Plazában a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. Több fővárosi helyszín mellett Győr, Pécs, Szeged, Debrecen és a világbajnokság helyszíne, Balatonfüred is úticélja lesz a vb-t népszerűsítő túrának.

A szervezők pénteki tájékoztatása szerint a  július 14-én induló 17. FINA Világbajnokságot megelőzően összesen tíz állomásos országos roadshow-t indít a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. Az öt fővárosi és öt vidéki helyszínt érintő akció célja, hogy ismert sportolókkal és modern, interaktív játékokkal népszerűsítse a vizes világbajnokságot és az ehhez kapcsolódó vízi sportokat. Első alkalommal a budapesti Aréna Plázában Risztov Éva olimpiai bajnok hosszútávúszó mutatta be a túra állomásain mindenki számára elérhető és kipróbálható aktivitásokat.

Ilyen játék például az a toronyugrást imitáló virtuális valóság-installáció, melynek használata során egy 27m magas torony tetején érezheti magát a játékos és élheti át annak minden szépségét és izgalmát. A játék a 2017-es világbajnokság óriás toronyugró helyszínére kalauzol el 3 dimenziós képpel, hang és környezeti hatásokkal.

A roadshow állomásain ugyancsak kipróbálható lesz egy Xbox Kinect segítségével megelevenedő úszóverseny is. A játék során az érdeklődők a világ legjobb úszóival mérhetik össze tudásukat úgy, hogy az úszásban megszokott mozdulatokat kell utánozniuk és ennek tükrében úszik a virtuális karakterük. A játékot akár ketten is játszhatják egyszerre, így a játékosok egymással is versenyezhetnek.

Egy kvíz segítségével bárki letesztelheti a tudását a világbajnoksággal kapcsolatban, de a memóriajátékot idéző feladatsor alapján azt is kipróbálhatja, hogy milyen lehet szinkronúszóként megtanulni egy adott mozdulatsort. A vízilabdát imitáló játékban pedig a gyorsaságukat tesztelhetik a résztvevők.

A 17. FINA roadshow állomásai:

 1. május 19-20-21. Budapest, Aréna Pláza
 2. május 25-26-27. Budapest, Duna Aréna (Final 6)
 3. május 28. Budapest, Budapest Family Summit – Családi fesztivál napja (Hungarofest)
 4. június 2-3-4. Budapest, Mammut Bevásárlóközpont
 5. június 6-7-8. Budapest, Duna Pláza
 6. június 9-10-11. Győr, Árkád
 7. június 16-17-18. Pécs, Árkád
 8. június 23-24-25. Szeged, Árkád
 9. június 30 – 2017. július 1-2. Debrecen Pláza
 10. július 7-8-9. Balatonfüred, Kékszalag Vitorlásverseny
 11. július 14. – 2017. augusztus 20. Market Street

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s