Éremeső Montemorban

Megkezdték az éremgyűjtést versenyzőink a montemor-o-velhói Világkupán, a szombat délelőtti programban Bodonyi Dóra K-1 1000 és Balla Virág C-1 500 méteren győzött, ezen felül még három ezüst- és egy bronzérmet is nyertek a mieink.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szombat délutáni tájékoztatása szerint Aranyéremmel nyitottak versenyzőink a montemori Világkupa első döntős napján. Bodonyi Dóra óriási fölénnyel nyerte meg a női K-1 1000 méter fináléját. A szolnoki versenyző nem tagadja, dacból is versenyzett, hiszen pénteken nem úgy jött össze az 500 méter, ahogyan azt elképzelte.

A tegnapi ötszáz nem nagyon ment, nehéz volt összeszedni magam. Kicsit dacból is jöttem ma az ezer méterre. Végig vezettem, próbáltam így is a saját pályámat jönni, amit gyakorolni szoktam, hiszen főleg edzeni vagyok itt. Örülök az időnek, jók az alapok, valahogy az 500-ra is ezt kellene átmentenem” – mondta a versenyző, aki délután még a K-1 200 méter középfutamában rajtol.

C-1 500 méteren Balla Virág hasonló nagy fölénnyel nyert, mögötte a szegedi Világkupa-verseny egyik kampányarca, Devecseriné Takács Kincső lett a második.
Nagyon reménykedtem, hogy csillapodni fog a szél mára, mert a kétszáz előfutam nagyon nehéz volt pénteken. Szerencsére jobb körülmények lettek, és meg tudtam azt csinálni, amit edzéseken begyakoroltunk. Izgultam nagyon, de bíztam benne, hogy Kincsővel megcsípjük az első két helyet” – nyilatkozta Balla Virág, aki 2015-ben a duisburgi Világkupán már megnyerte ezt a versenyszámot.

A két győzelem mellett több dobogós helyet is szereztek a mieink. Tóth Dávid és Kulifai Tamás K-2 1000 méteren, míg Kammerer Zoltán és Bárdfalvi Márk új párosa 500 méteren lett második, mindkét magyar egységet egy-egy ukrán hajó előzte meg.
Idei második ötszázunkat mentük Márkkal és ez már egy lépéssel jobb volt, mint egy hete a rangsorolón. Azt hiszem, a jelenlegi állapotunkból kihoztuk a maximumot, minden pillanata élvezetes volt a pályának. Főleg, hogy nagy hátránnyal értünk az utolsó száz méterre, aminek sikerült ledolgoznunk a nagy részét” – árulta el Kammerer Zoltán.

Fazekas-Zur Krisztina K-1 500 méteren hajrázott nagyot a Verdás festésű hajójában, s ezzel jött fel a bronzérmes pozícióba.
Tegnap nagyon megküzdöttem a döntőért, így mindenképpen örülök ennek a bronzéremnek. Lépésről lépésre jobban megy” – fogalmazott a versenyző.

És hogy a többi magyar miként teljesített?

Pauman Dániel K-1 1000 méteren, a Sarudi Pál, Fekete Ádám kenupáros C-2 1000 méteren lett negyedik, Vidákovich Antal és Györgyjakab Máté K-2 500 méteren zárt az ötödik pozícióban. K-2 1000 méteren Petró Erik és Mayer Keán, míg C-1 1000 méteren Kiss Balázs lett hetedik, s Varga Buda (K-1 1000 m) révén egy nyolcadik hely is jutott csapatunknak.

Összességében jól sikerültek a döntők. C-1 500 méteren Virág és Kincső az első két helyet szerezte meg úgy, hogy egyáltalán nem volt gyenge a mezőny. Bodonyi Dóri is javított a pénteki teljesítményéhez képest, ötszáz méteren peches volt, most azonban jól, magabiztosan evezett, ráadásul az ezer méter közelebb is áll hozzá. Fazekas-Zur Krisztina úgy lett harmadik, hogy abszolút munkában van még, alig kezdték el a gyorsítást, vagyis jó visszaigazolás számára ez a bronzérem. Férfi kajakpárosaink is jók voltak, Kammerer Zoliék nagyot mentek, ha szembeszél van, talán nyertek is volna. Tóth Dávidék K-2 1000 méteren a táv feléig vezettek, de az ukrán páros nagyon jó állapotban van, 3:10-en belüli időt menni tavasszal nem rossz teljesítmény. Kenupárosunk, Sarudi Pál és Fekete Ádám nem volt szerencsés, a rúgáson múlt, hogy lemaradtak a dobogóról, de jó visszajelzés nekik is ez az eredmény” – értékelt Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány.

A délutáni programban 200 és 500 méteres középfutamokat rendeznek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s