Szombaton jön a 20. KPMG Kékes Csúcsfutás

Szombaton, május 27-én várhatóan közel kétezren kapaszkodnak fel az ország legmagasabb pontjára, az 1014 m magasan levő Kékestetőre.

A BSI hétfői tájékoztatása szerint a futóknak Mátrafüredről indulva (Volánbusz pályaudvar) kell legyűrniük a 11,6 km-es távot, 671 méteres szintkülönbség mellett (Mátrafüred – Mátraháza – Déli sípálya – Kékestető útvonal, a helyszínen is lehet nevezni). Mindezt betetőzi az utolsó 150 méter, amikor majd a sípályán keresztül kaptatva lehet elérni a célt, hogy a szokások szerint a megérkezés után mindenki elkészíthesse az elmaradhatatlan ölelkezős fotóját az ország csúcsát jelző kővel. A kétezres mezőnyben 16 olyan sportember is akad, akik idén már a 20. fotójukhoz állnak oda, azaz 1998 óta minden évben célba értek.
A legidősebb köztük a 71 éves szécsényi Jusztin Ferenc.

Az idei ver seny szenzációja, hogy a futásba szinte beleszerelmesedett Dombi Tibor, az egykori 35-szörös válogatott labdarúgó – életében először – szintén szembenéz a kihívással.

  • A maraton teljesítése után szeretném kipróbálni magam számomra ismeretlen, extrém helyzetben is – mondta a 44. életévéhez közeledő egykori debreceni labdarúgó.

Rajt (május 27, szombat):

11.00 Extra seniorok
11.10 „Suhanj!” – mozgássérült sportolók rajtja
11.15 RAJT!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s