Sós Csaba: “Egy verseny akkor igazán jó, ha a közönség nem veszi észre, hogy szervezik”

A Budapest bajnokság elsősorban a szervezőknek lesz világbajnoki főpróba, de a versenyzők számára is tesztelési lehetőséget kínál az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint, aki úgy véli, lehetnek olyanok, akik innen kerülnek be a vb-csapatba.

Sós Csaba az M4 Sport Sportreggeli című műsorában többek között arról beszélt, hogy a szervezők élesben próbálhatják ki a Duna Arénát, ami már csak azért is lényeges, mert rengeteg apró részletből áll össze egy sikeres világbajnoki rendezés.
Egy verseny akkor igazán jó, ha a közönség nem veszi észre, hogy szervezik” – jelentette ki, hozzátéve, hogy ugyanakkor a háttérben rengeteg munka zajlik. Példaként említette, hogy most lehet felmérni, mennyi hely van a masszírozó padoknak, hogy férnek el a székek abban a helyiségbe, ahonnan a futamok előtt a versenyzőket szólítják, most lehet lemérni, hogy az úszók mennyi idő alatt érnek át a bemelegítő medencétől, illetve tesztelni, hogy a ruhás kosarat rendben viszik-e a gyerekek, de itt lehet kipróbálni az akkreditáció folyamatát vagy éppen a beengedést. – “Estig sorolhatnám, és a nézőknek ebből nem szabad semmit észrevenniük” – mondta.

A kapitány hangsúlyozta, hogy az úszók számára is fontos verseny lesz a csütörtöktől vasárnapig tartó Budapest Open. Felhívta a figyelmet arra, hogy a víz három méter mély, így – bár ez függ egyéb körülménytől is – arra lehet számítani, hogy gyors lesz a medence.
Nem lennék meglepve, ha lenne olyan, aki erről a versenyről kerülne be a világbajnoki csapatba” – tette hozzá.

A vb-csapat az áprilisi országos bajnokság zárultával alakult ki nagyvonalakban. A korábban kihirdetett válogatási elveknek megfelelően abból kikerülni már nem lehet, be viszont igen, a szabadon maradó helyekre. Sós Csaba ugyanakkor úgy véli, nemcsak a még vb-tagságra pályázóknak lehet fontos a verseny, hanem azoknak is, akik biztos indulók.
Az még kérdéses, hogy kik indulnak, de a zöme ott lesz a válogatottaknak, mert nekik is fontos a tesztelés. Gondolom törekszenek arra, hogy ha egy mód van rá, elinduljanak” – vélekedett.

A múlt heti vízilabda Bajnokok Ligája Final Sixről annyit jegyzett meg, hogy a hangulat megfelelt a csapatsportágban megszokott hangulatnak, és ő örülne ha hasonló lenne az úszódöntők alkalmával is a júliusi világbajnokságon.

(MTI)

fotó: M4 Sport

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s