Az összes magyar élversenyző rajthoz áll az atlétika ob-n

Az összes magyar élversenyző rajthoz áll Székesfehérváron, a pénteken kezdődő 122. atlétikai országos bajnokságon.

Az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az előzetes nevezések szerint minden riói olimpikon indul. A klasszis női hétpróbázók, Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi 3-3 számot vállaltak, de a legjobb magyar dobóatléták is versenyeznek.

A 34 egyéni számra és a 2-2 váltóversenyre 580 nevezés érkezett, a legnépesebb mezőny a férfiak 100 méteres síkfutásában lesz, ahol 35-en indulnak.

Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára hangsúlyozta: Székesfehérvár ötödik alkalommal rendez országos bajnokságot, s az előző három évben is a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központ adott otthont a sportág legnagyobb hazai seregszemléjének.

A főtitkár rendhagyónak nevezte az idei évet abból a szempontból, hogy minden egyes korosztálynak rendeznek Eb-t vagy vb-t, így a telített nemzetközi versenynaptár miatt rendkívül korán lesz az ob is.

Gyulai Márton reményét fejezte ki, hogy a szezon elején is lesznek kiemelkedő teljesítmények, amelyek lehetőséget teremtenek a versenyzőknek arra, hogy valamely korosztályos vagy felnőtt világeseményre kvalifikálják magukat.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s