Magyarországra érkezik az Európa-bajnokság trófeája

Magyarországra érkezik a kosárlabda Európa-bajnokság trófeája és a kontinensviadal hivatalos labdája, amelyek a sportszerető közönség számára is megtekinthetők lesznek a Magyar Kosárlabdázók országos Szövetsége (MKOSZ) által szervezett eseményeken. Június 7-én a hazai férfi bajnokság döntőjének első mérkőzésén nézhetik meg a kupát az érdeklődők. Másnap, június 8-án a Madách téren kerül kiállításra az ereklye, ahol a Budaörsi Vivace Táncegyesület cheerleader produkcióját és a FaceTeam akrobatikus kosárbemutatóját is megtekinthetik a látogatók. A szórakoztató programokon túl óránkénti nyereményjátékok is várják a sport szerelmeseit.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége tájékoztatása szerint Magyarországra érkezik az kosaras Európa bajnokság hivatalos trófeája, amelyet június 8-án a Madách Imre téren tekinthetnek meg az érdeklődők. A 24 országot érintő jelképes körút áprilisban indult és a tervek szerint augusztusig minden résztvevő országba eljut a Nyikolaj Szemasko nevét viselő sportereklye. Az új, tavaly bemutatott trófea egyébként a harmadik az EB történetében.

A Trophy Tour keretében a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége olyan szórakoztató és látványos programokkal készül feldobni a hangulatot, mint egy Cheerleader bemutató, a Budaörsi Vivace Táncegyesület előadásában vagy a FaceTeam akrobatikus kosárbemutató. A műsor mellett óránként nyereményjátékok várják a kosaras kedvűeket, akik gyakorlatban is bemutathatják tudásukat, és a legjobbakat kosaras ajándékokkal jutalmazzák a szervezők.

A rendezvény szórakoztató jellege mellett igyekszik minden korcsoport számára játékos pillanatokkal kedveskedni, ezáltal pedig felhívni a figyelmet a kosársport fontosságára, a sportág hazai sikereire, hiszen négy évtized után először fordult elő, hogy mindkét felnőtt válogatott kijutott az Európa-bajnokságra. Június 16-án kezdődik a prágai női Európa-bajnokság, ahol a magyar csapat Spanyolországgal, Ukrajnával és a házigazda Csehországgal szerepel egy csoportban. Augusztus 31-én pedig a férfiak küzdelmei veszik kezdetüket kezdődik. A válogatott Horvátországgal, Csehországgal, Montenegróval, Romániával és a címvédő Spanyolországgal mérkőzik meg csoportjában.

Az esemény időpontja:

Június 7. – A bajnoki döntő első meccsének helyszíne

Június 8. – Budapest, Madách Imre tér, a programok 14 órakor kezdődnek, és előreláthatólag este 8-ig tartanak majd.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s