Világhírű bajnokokkal jelentették be a 35. Lidl Balaton-átúszást

A Hotel Aquincumban tartott sajtótájékoztatón világhírű sportolókkal, Risztov Éva olimpiai bajnok úszóval, Mányoki Attila óceán átúszóval, és Erdei Zsolt korábbi profi ökölvívó világbajnokkal jelentették be az idei 35. Lidl Balaton-átúszást. A szervezők a július 1-jei próbatételre sok ezer indulót várnak, akik az 5200 méteres távot biztonságos körülmények között teszik meg. Magyarország első számú és hagyományosan legnépszerűbb nyíltvízi szabadidős sporteseményének a Lidl Magyarország lett a főtámogatója.

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint a sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a 35. Lidl Balaton-átúszás fővédnöke Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár lett. „A hazánkban ikonikusnak mondható Balaton-átúszás összhangban áll a kormány azon szándékával, hogy egyre többen válasszák az aktív ki kapcsolódást, sportolást, beleértve a fiatalokat és a gyermekes családokat is” – hangsúlyozta Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, egykori világ- és Európa-bajnok öttusázó.

Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy az átúszás az Olimpiai Ötpróba eseménysorozat része.

A MÁV-START Zrt.-nek köszönhetően az eseményre a regisztrált próbázók féláron utazhatnak a helyszínre. Csupán annyi a teendő, hogy a nevező megváltja a menettérti jegyét a rendezvény helyszínére, ahol a szervezők ellátják Ötpróba-pecsétjükkel a menetjegyet – ezáltal díjmentessé válik a visszautazás.”
(További info: https://www.olimpiaiotproba.hu/hirek/11)

A nyíltvízi úszás olimpiai bajnoka Risztov Éva, a Lidl kampánynagyköveteként a felkészülési időszakban profi tanácsokkal látja el az úszókat.: „A sport és egészséges táplálkozás elkötelezett támogatójaként örömömre szolgál, hogy ezt az üzenetet a Lidl Magyarország támogatásával még több emberhez juttathatom el” – mondta a bajnoknő. Risztov Éva (aki az eddigi átúszások történetében a legjobb női időt úszta 59:27) mellett Mányoki Attila, aki az úszás történetének hatodik legjobb idejével úszta át idén a Cook-szorost és Erdei Zsolt, többszörös Balaton-átúszó, profi ökölvívó világbajnok is arra buzdít mindenkit, hogy próbálja ki magát a nyíltvízen, de csak olyanok jelentkezzenek, akik felkészültek a próbára. Erdei Zsolt: „Mindenkinek nagyon javaslom a próbát, de csak akkor, ha megfelelően felkészült, mer t az 5,2 km nagyon hosszú tud lenni.„ Mányoki bejelentette, hogy az óceánok után idén visszatér a Balatonhoz és Illés Fanni paralimpikon úszóval együtt, közösen teljesítik a távot.

Az amatőr és profi sportolókat is megmozgató 35. Lidl Balaton-átúszást idén július 1-jén szervezik meg. A kihívásra vállalkozók Révfülöpnél szállnak vízbe, s teszik meg az 5,2 kilométeres távot Balatonboglárig, ahol számos programmal várja őket és családtagjaikat, barátaikat a Lidl Magyarország. A vállalat, mint az esemény névadó szponzora preventív és edukációs célú programokkal várja az érdeklődőket kortól és nemtől függetlenül.

Fontosnak tartjuk, hogy olyan sportesemény támogatói legyünk, amely összhangban áll vállalati értékeinkkel. A rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás fontosságát már a legkisebbeknél is tudatosítani kell, így a 35. Lidl Balaton-átúszásra olyan programokkal is készülünk, amik szórakoztató formában tanítják meg mindezt a gyerekeknek is” – mondta el Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Az úszók biztonságára a mintegy 140-150 vitorlásból, kishajóból és motorcsónakból kialakított úszófolyosó felügyel, s a mellette cirkáló vízirendőrök folyamatosan figyelik és ellenőrzik az úszókat. Akiknek esetleg valamilyen gondjuk támad, azok bármelyik egységtől kérhetnek segítséget. „Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a résztvevők közel mindegyike teljesíti a távot kisebb-nagyobb pihenésekkel. A 35. Lidl Balaton-átúszás az egyik legbiztonságosabb módja a nyíltvízi úszás kipróbálásának” – mondta el Máth István, a Budapesti Sportiroda ügyvezetője.

A 35. Lidl Balaton-átúszásra az előnevezés már elindult (www.balaton-atuszas.hu), az online jelentkezés mellett azonban a helyszínen is lehetőség lesz a regisztrációra. A részvétel feltétele az egy hónapnál nem régebbi vagy a helyszínen kiállított orvosi igazolás.

Fotók: Róth Tamás

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s