A győri verseny fontosabb a korosztályos vb-nél a kajak-kenusok számára

A győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) egy vissza nem térő alkalom a magyar fiatal kajak-kenusok számára, ezért előnyt élvez a korosztályos világbajnoksággal szemben is Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány szerint.

A szakember az M4 Sport Sportreggeli című műsorában beszélt arról, hogy súlyozniuk kellett a nemzetközi megméretések között, s a júliusi EYOF egyértelműen a többi viadal előtt van az azon érdekelt 15-16 évesek számára, mint például az azzal egy időben sorra kerülő ifjúsági világbajnokság.

Az olimpiai bajnok Dónusz megemlítette, hogy a múlt hétvégén Szegeden rendeztek külön válogatót az olimpiai fesztiválra, és azon óriási mezőny gyűlt össze, így nagyon színvonalas versengések zajlottak. A győri eseményen a kajakosok közül Keresztes Kristóf, Opavszky Márk, Rendessy Eszter és Szellák Szabina, míg kenuban Horváth Bence és Molnár Csenge vesz részt.

A kapitány szerint jó esély van arra, hogy minden számban legyen döntős, ami a legjobb négy közé kerülést jelenti, mivel az EYOF-on négyes finálékat rendeznek.

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra július 23. és 29. között kerül sor, azon tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek, és ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak.

(MTI)

fotó: M4 Sport

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s