Csaknem húsz ország játékosai Budapesten az első teqball-világkupán

A hétvégén Budapesten, az Elek Gyula Arénában rendezték meg a teqball, vagyis az asztalon játszott futball első világkupáját.

Huszár Viktor, az egyik feltaláló az esemény szombati nemzetközi sajtótájékoztatóján elmondta: a teqball hatalmasat fejlődött az elmúlt két évben.
Közel húsz országból jöttek játékosok, jó látni, hogy ilyen gyorsan tud növekedni a sportág” – fogalmazott Huszár, aki hozzátette: az elmúlt időszakban 55 világszár labdarúgóval kerültek kapcsolatba a teqball nemzetközi népszerűsítése során.

Közülük eljött Budapestre Willam Gallas, a franciák világbajnoki ezüstérmes játékosa, aki hamar megszerette az új játékot, amely szerinte nagyon hasznos a gyorsaság, a technika, és a játékosok közötti kommunikáció szempontjából. Az olimpiai bajnok Nwanko Kanu, a nigériai válogatott, illetve az Ajax és az Arsenal korábbi csatára egyetértett vele, s hozzátette: a teqball a koordinációt és a csapatjátékot is fejleszti, vagyis összességében mindent, ami a labdarúgás alapjainak tekinthető.

George Yerolimpos főtitkár arról beszélt, hogy a Nemzetközi Teqball Szövetségnek (FITEQ) több mint 50 sportághoz hasonlóan a svájci Lausanne-ban van a székhelye, de az operatív központ a magyar fővárosban működik.

A budapesti vk szombat esti döntője előtt Szabó Tünde sportállamtitkár méltatta a teqballt és feltalálóit.

Két magyar fiatalember mert nagyot álmodni és egy új sportágat fejlesztett ki” – mondta. Kiemelkedő eredménynek nevezte, hogy öt év munkájának gyümölcseként idén márciusban már meg is alakult a Nemzetközi Teqball Szövetség.

Ezt tekinthetjük az első hivatalos lépésnek afelé, hogy a teqball utat nyisson a világbajnokságok, Grand Prix-k és akár az olimpia felé is” – fogalmazott az államtitkár.

A páros fináléban a romániai Lázár Zsolt, Szécsi Barna kettős az Imreh Balázs, Szepessy Róbert duót győzte le, míg egyéniben Blázsovics Ádám diadalmaskodott Szolga Máté felett.

(MTI)

fotó: Teqball

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s