Majd 310 ezren szurkolták végig a magyar-spanyolt

Közel 700 ezer ember volt kíváncsi a magyar kézilabda-válogatott keddi Spanyolország elleni mérkőzésére. A spanyol győzelemmel zárult összecsapást kis híján 310 ezren nézték végig a SPORT1-en, tudhatjuk meg az AGB nézettségi adataiból.

A hirdetők szempontjából fontosnak tartott 18-49 év közötti férfiak mintegy 10 százaléka választotta kedden a SPORT1-et, amivel a csatorna a 18-49 éves lakosság körében a harmadik legnézettebb volt az esti főműsoridőben, magasan megelőzve ezzel versenytársait. Ez a tendencia jellemzi a közel két hete tartó világbajnokság mérkőzéseit, hiszen a SPORT1 szinte minden magyar érdekeltségű mérkőzéssel a két nagy kereskedelmi csatorna mögött tudott végezni.

A keddi mérkőzés tétje az volt, hogy lesz-e esélye a magyar csapatnak a csoport harmadik helyén zárni. A hatalmas bravúr ezúttal nem jött össze és a világklasszisokat – többek között Sterbik Árpádot – a soraiban tudó piros-kékek végül izgalmas mérkőzésen legyőzték a becsülettel küzdő Császárékat.

A középdöntő végeztével a svédországi férfi kézilabda-világbajnokság a finiséhez érkezett. Pénteken a magyar válogatott lejátssza utolsó és legfontosabb találkozóját a lengyel válogatott ellen. Ha nyerünk, elérjük a Mocsai Lajos kapitány által kitűzött célt: a hetedik helyet és a hőn áhított olimpiai selejtezőt. A világbajnok ugyanis automatikusan kvalifikálja magát Londonba, míg az őt követő hat csapat a jövőben majd selejtezőt vív az olimpiai indulás jogáért. Egyes szakértők szerint a pénteki mérkőzés tétje nem kisebb, mint a magyar kézilabda jövője.

Az esélyesek számára sem ért még véget a világbajnokság. Négy csapatnak van még esélye a világbajnoki címre. Pénteken Spanyolország Dániával, Franciaország pedig a házigazda Svédországgal csap össze a vasárnapi döntőbe jutásért. A fogadóirodákban Franciaország tűnik a legesélyesebbnek az eddig veretlen Dánia előtt.

A magyar válogatott helyosztóját, az elődöntőket, a bronzcsatát és a döntőt is láthatják a SPORT TV-n:

Január 28. Péntek 17:45 Magyarország-Lengyelország SPORT 1 (élő)
Január 28. Péntek 20:15 Dánia-Spanyolország SPORT 1 (élő)
Január 28. Péntek 22:30 Svédország-Franciaország SPORT 2
Január 30. Vasárnap 14:15 Bronzmérkőzés SPORT 1 (élő)
Január 30. Vasárnap 16:30 Döntő SPORT 1 (élő)

Hozzászólás