Erdei Zsolt: „Borzalmas hőség és pára volt a teremben, szinte bemelegíteni sem kellett volna”

Fotó: Erdei Zsolt Menedzsment

Mind ahogyan már hírt adtunk róla, Erdei Zsolt ökölvívó nem mindennapi helyen edzett Philadelphiában, hiszen a Bernard Hopkins felkészüléseit segítő Danny Davis által menedzselt Joe Hand Boxing Gym-ben tartotta bokszedzését.

Philadelphiában az előbb említett Joe Hand, és a James Shuler Memorial Gym számít neves edzőtermnek, amely a világbajnokok felkészülésének színhelye is egyben. Madár tehát egyértelmű, hogy nem hagyhatta ki, hogy a kiváló edzőpartnereket felsorakoztató, igazi amerikai bokszterem hangulatát nyújtó Shuler Gym-ben végezze a sparringolásokat.

A Percy Custus vezette Gym kvázi a világbajnokok otthona, hiszen a mi kétszeres világbajnokunkon kívül épp akkor készült következő összecsapására a philadelphiai USS Cunningham cirkálósúlyú IBF világbajnok, illetve a június 25-én Tavoris Cloud ellen ringbe szálló, szintén vb cím bírtokos Yusaf Mack is. A közeg a mellett, hogy inspiráló volt, kiváló helyszín arra is, hogy Zsolt még inkább asszimilálódjon az amerikai bokszvilág vérkeringésébe. Zsolt sparring partnere Dhafir Smith volt, akivel a philadelphiai felkészülés hetében összesen négyszer szállt ringe, mind a négy alkalommal magabiztos fölényt, és jó formát mutatva. Madárnak azonban nem volt könnyű dolga, hiszen az edzőteremben légiós kiképzésnek beillő hőség és páratartalom uralkodott.

Erdei Zsolt: „Borzalmas hőség és pára volt a teremben, szinte bemelegíteni sem kellett volna. A hangulat azonban fantasztikus. Itt a hatévestől egészen a visszavonult bokszolókig, a világbajnokokon át, mindenki jelen van, és bokszol. Pezseg az élet, zajlik a zsákolás, sparring, bemelegítés, tele a terem, szinte egy tűt sem lehet leejteni. Mindenki nagyon barátságosan fogadott, és a második edzésemen már látszott, sikerült kivívnom a tiszteletüket is. Megnézték a meneteimet, és elismeréssel nyugtázták. Cunninghammal és Mackkel is több alkalommal beszéltünk, hiszen egymás mellett edzettünk. Itt érződik, hogy mindenki egyenrangú, megvan a kellő szakmai tisztelet. Úgy érzem jól haladok a felkészüléssel, de persze a finomhangolás része még hátra van.”

Erdei Zsolt Menedzsment

Hozzászólás