U20-as VB: Magyarország – Egyesült Arab Emírségek 2-0 – a kibeszélő-show (Frissítve!)

20090914-u20vb-logoSzombaton kora este a magyar válogatott a harmadik utolsó csoportmérkőzését játssza az U20-as egyiptomi világbajnokságon az Egyesült Arab Emírségek ellen.

Jó hír az mlsz.hu információi szerint Németh Krisztián felépült és vállalja a játékot is az arabok ellen. Viszont hiányozni fog Egervári Sándornak A péntek délutáni gyakorlás során elsősorban a támadási variációkat sulykolták játékosaink. Ez is jelzi, hogy a csoportunkban élen álló és még veretlen ellenféllel szemben ezen lesz a hangsúly: pontot vagy pontokat kell szereznünk, s ha sikerül, akkor bizakodva várhatjuk a jövő heti folytatást, már a legjobb 16 között, s amennyiben az első két hely valamelyikén jutunk tovább, akkor vagy Venezuela, vagy a brazil-cseh versenyfutás “vesztese” ellen.

Németh Krisztián a kihagyott szerdai mérkőzést követően biztosan visszatér a kezdő 11-be, az előjelek alapján Futács Márkóval alkotnak majd ékpárt, miután Simon András, valamint védekező középpályásunk, Korcsmár Zsolt sérülés miatt nem állhat az együttes rendelkezésére. És hiányozni fog a két sárga lapja miatti eltiltását töltő Gosztonyi András is, az ő pótlásáról még gondolkodik Egervári Sándor, vagy Dudás Ádámnak, vagy Varga Rolandnak szavaz majd bizalmat, más változtatást nem tervez a Dél-Afrika ellen győztes csapaton.

A mérkőzésről bővebb összefoglalóval fogunk jelentkezni.

Íme a kezdőcsapatok:
Magyarország: Gulácsi – Szekeres, Debreceni, Szabó J., Présinger – Takács, Simon Á., Koman, Kiss M. – Futács, Németh K.

A mérkőzés eredményétől függetlenül már továbbjutott rivális kezdett jobban, az első negyedórában több veszélyes akciót is vezetett, ám játékosai a kapu előtt határozatlanok voltak. A mieink egy kontratámadás végén Németh Krisztián góljával szerezte meg a vezetést.

A sérüléséből visszatért csatár Futács passzával lépett meg, lerázta a védőjét, majd elrúgta a labdát a kapus mellett.

A rivális még magához sem tér, Koman Vladimir máris megduplázta az előnyt, miután éles szögből leadott, egy védőn megpattant lövése után a hálóban landolt a labda.A második félidőben Egervári Sándor együttese az eredmény tartására törekedett, s mivel a magyar védelem szinte minden szituációban biztosan állt a lábán, megnyerte a mérkőzést.

A csoport másik találkozóján Dél-Afrika legyőzte Hondurast, így a második magyar siker az első helyet jelentette a csoportban.

F csoport, 3. forduló:
Magyarország – Egyesült Arab Emírségek 2-0 (2-0)
Alexandria, Alexandria Stadion, v.: O’Leary (új-zélandi)
Gól: Németh (19.), Koman (22.)
Magyarország: Gulácsi – Szekeres A., Debreceni, Szabó J., Présinger – Takács P. (Dudás, 90.), Simon Á. (Zámbó, 75.), Koman, Kiss M. – Futács, Németh (Varga, 62.)
Egyesült Arab Emírségek: J. Abdulrahman – Ahmed, al-Kamali, Fajez, Szurur (Husszain, 46.) – A. Abdulrahman, Fardan (Dzsamal Atik, 46.), Favzi, Szankur (Avana, 46.) – Kalil, Mabkut

Dél Afrikai köztársaság-Honduras 2-0 (1-0)

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 6 pont – továbbjutott
2. Egyesült Arab Emírségek 4 (3-4) – továbbjutott
3. Dél-afrikai Köztársaság 4 (4-6) – továbbjutott
4. Honduras 3 pont

U20-as VB: Magyarország – Egyesült Arab Emírségek 2-0 – a kibeszélő-show (Frissítve!)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás