VB-selejtező: Portugália – Magyarország 3-0 (1-0) – a kibeszélő-show

Portugáliamagyar_zaszlo1Szombaton késő este 21:45-kor Lisszabonban lép pályára a magyar válogatott Portugália ellen. Szurkoljunk közösen a fiúknak!

– A két gárda eddig összesen kilencszer találkozott egymással, hat portugál siker mellett háromszor született döntetlen. Szeptember 9-én a portugálok 1-0-ra nyertek Budapesten Erwin Koeman csapata ellen. Erről külön itt elolvashatod is.

– Szombaton magyar idő szerint 21:45 órától a lisszaboni Fény Stadionjában (Estádio da Luz) találkozik a két csapat vb-selejtezőn.

– A mai program:
Az 1. csoport hátralevő programja:
Dánia – Svédország 20.00
Portugália – MAGYARORSZÁG 21.45

október 14., szerda
Portugália – Málta 19.45
Dánia – MAGYARORSZÁG 20.45
Svédország – Albánia 20.45

Az 1. csoport állása:

1. Dánia 8 5 3 0 15 4 18
2. Svédország 8 4 3 1 9 3 15
3. Portugália 8 3 4 1 10 5 13
4. Magyarország 8 4 1 3 9 5 13
5. Albánia 9 1 4 4 5 9 7
6. Málta 9 0 1 8 0 22 1

– A mérkőzést 21:45-től a DunaTV közvetíti élőben. Ha valaki nem tudja fogni a Dunát, akkor ebben segítünk. Az est folyamán adunk jó pár streamet, hogy tudja követni a mérkőzést.
Frissítve! Íme katt ide!

– Erwin Koeman:”Mindenkitől a maximumot várom!”
A délelőtti séta frissítő és jó hangulatú volt a szinte későnyarat idéző napsütésben, utána a taktikai értekezleten Erwin Koeman szokásának megfelelően röviden és lényegretörően adott instrukciókat játékosainknak a feladatokat és az elvárásokat illetően a ma esti portugál-magyar vb-selejtező (Lisszabon, Luz-stadion, 21.45 óra, Duna TV) előtt. A szövetségi kapitány megjegyezte: ma egymás ellen játszik csoportunk első négy helyezettje, s valamennyi továbbjutást remélve úgy lép pályára, hogy győzni akar! Köztük a mieink is!

A taktika lényege, túl persze a nagyon fontos részleteken, hogy csak kevés területet szabad hagyni az ellenfélnek, s pontos passzokkal kell támadást kialakítani. Lélektanilag roppant fontos, hogy minél hosszabb ideig alakuljon úgy a meccs, ahogy a házigazdák nem szeretnék, mert ettől bizonyára egyre türelmetlenebbé és pontatlanabbá válnak. A kapitány utalt a legalább 50 ezer fanatikus szurkoló által teremtendő, nem éppen velünk szimpatizáló hangulatra, mondván: ha ennyien fogadják egy-egy megmozdulásunkat füttyel, az akár erőt is adhat, dacot is szülhet. Mindenkitől azt várja, hogy tudása legjavát, a maximumot nyújtsa!

Természetesen személyre szabottan, precízen kiosztotta a szerepeket, ugyanakkor jelezte: mint már hozzászokhattunk, csak közvetlenül a mérkőzés kezdete előtt lehet nyilvánosságra hozni a pályára lépő kezdő 11-ének névsorát.

——————————————————————–

20:10: Üdvözöljük a kedves szurkolókat! Már most meg kezdjük az adásunkat. Figyelő szemeink Koppenhágára figyel, ahol a Dánia és Svédországgal játszik egymás ellen. Amin lesz változás azonnal közöljük.

20:50: Vége az első félidőnek Koppenhágában, gól nincs, így az eredmény Dánia – Svédország 0-0.

21:02: Elkezdődött a második félidő.

21:25: Erwin Koeman kijelölte a kezdőcsapatot.
abos Gábor – Bodnár László, Gyepes Gábor, Juhász Roland, Vanczák Vilmos – Vadócz Krisztián, Tóth Balázs – Huszti Szabolcs, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Torghelle Sándor. Cserék: Király Gábor, Gaál András, Bodor Boldizsár, Fehér Csaba, Varga József, Buzsáky Ákos, Priskin Tamás.

Rudolf Gergely betegség miatt, ezúttal sem játszhat a magyar válogatottnál. Ez egy nagy talány…

221:36: A 79. percben megszerezték a vezetést a dánok! Jakob Poulsen révén. Ha ez így maradna, akkor Dánia kijut a vb-re.

21:45: A csapatok a pályán vannak, és a himnuszok alatt a portugál közönség sportszerűtlenül viselkedtek…

21:47: Elkezdődött a mérkőzés Lisszabonban a portugál-magyar találkozó.

21:50: Koppenhágában vége a találkozó! Dánia-Svédország 1-0. Ezzel a dán győzelemmel a hazai csapat kijutott a világbajnokságra!

21:58: Az első tíz perc után a portugálok nekünk estek. A 7. percben volt egy magyar helyzet is, de sajnos nem sikerült gólt szereznünk.

22:05: Vezetnek a portugálok, Simao Sabrosa góljával. Magyar védelmi hiba után…

22:10: A 25. percben Cristiano Ronaldo megsérült – legalábbis… – és a helyére beállt Nani.

22:28: A 40. percben Dzsudzsák lövése, éppen hogy mellé ment… sajnos nem 1-1, hanem 1-0 az állás.

22:33: Hatalmas magyar helyzet maradt ki. A 45. percben Dzsudzsák baloldali beadása után 11 méterről Gera fejelt, a labda a felső lécen pattant, és onnan vissza a pályára.

22:34: A luxemburgi játékvezető lefújta az első félidőt. Ennél több kell…

22:49: Megkezdődött a második félidő. Egyik oldalon sem volt csere.

23:00: Az 55. percben az első magyar csere: Vadócz helyett Priskin állt be.

23:11: A 66. percben megtörtént a második magyar csere: Huszti helyett Buzsáky állt be.

23:18: A 73. percben beérett a portugál fölény. Liedson góljával 2-0-ra vezetnek a házigazdák ellenünk.

23:23: Itt a harmadik dugó. Gyepes óriásit hibázott, eladja a labdát, a portugálok egyből lekontráznak minket, és Simao Sabrosa 5 méterről a bal alsóba berúgta a labdát, önmaga második csapata harmadik gólját.

23:28: A harmadik magyar csere: Dzsuzdzsák helyett Varga József állt be. A fiatal debreceni játékos először játszik a magyar válogatottban,

23:36: Vége. A luxemburgi játékvezető lefújta a mérkőzést. A portugálok megérdemelten győzték le a magyar csapatott 3-0-ra.

VB-selejtező: Portugália – Magyarország 3-0 (1-0) – a kibeszélő-show” bejegyzéshez 8ozzászólás

  1. sajnos ma a meccset ne tudom itt követni veletek :(.

    Egyébként valóban át kell állítanunk magunkat, ez most más káposzta lesz…

    Kedvelés

  2. Sajnos felnőtt válogatottunk sikerei, meg sem közelítik az U20as válogatottét. Picit át kell váltanunk az agyunkat. 🙂 Át kell, mert a fiatalok hozzászoktattak a sikerekhez, most pedig csoda lenne még egy döntetlen is.

    Kedvelés

Hozzászólás