Vancouver2010, Ffi Jégkorong-döntő: Egyesült Államok – Kanada 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-1) – a kibeszélő-show

Magyar idő szerint vasárnap este 21:15-kor kezdődik minden idők egyik legizgalmasabb férfi jégkorong döntője a vancouveri téli olimpián. Te kinek szurkolsz: az amerikaiaknak, vagy a házigazdáknak? Gyere szurkoljunk közösen!

A két csapat az A-csoportban már találkozott egymással. Az amerikai válogatott remek játékának köszönhetően 5-3-ra legyőzték a házigazdákat. Ezzel a győzelemmel egyenes ágon a negyedöntőbe kerültek, míg a kanadaiak a nyolcaddöntőbe kényszerültek. A juharlevelesek a németeket 8-2-re legyőzték, így a negyeddöntőbe az oroszokkal játszhatnak.

Az amerikai válogatott a negyeddöntőben “csak” két góllal tudta legyőzni a svájciakat, míg Kanada az ősi rivális oroszokat lemosták a jégről, és 7-3-ra nyertek.

Az első elődöntőt az amerikai csapat egy harmad alatt eldöntötte a továbbjutó kérdését a finnek ellen, miután 6-0-ra, végül 6-1-re megnyerte a találkozót. A másik ágon a házigazda Kanada 3-2-re legyőzte a szlovákokat. Így létrejött az álomdöntő az Amerikai Egyesült Államok-Kanada mérkőzés.

Ma este különös esemény kerül, majd sorra, hiszen olimpiai rekord lesz! Miért is? Már biztosan az Egyesült Államok lesz az egy olimpián legtöbb érmet begyűjtő nemzet (jelenleg 36-nál járnak), míg ha a házigazdák nyernek, akkor a juharlevelesek fogják 14 arannyal tartani az egy olimpián begyűjtött legtöbb aranyérem rekordját.

A csúcsdöntőt 21:15-től élőben közvetíti az m1.

21:10: Köszöntjük a kedves olvasókat. Perceken belül megkezdődik a csúcsdöntő a férfi jégkorongtornában.

21:13: A harmadok között statisztikával fogunk jelentkezni.

21:15: A házigazdák fehér, míg az amerikaiak sötét kék mezben fognak játszani.

21:20: Elkezdődött a mérkőzés!

21:40: A 12, 50 percben 13. percben Jonathan Toews góljával megszerezte a vezetést Kanada az amerikaiak ellen, miután Richards lövését Ryan Miller hárított, de a kipattanót Toewst belőtte.

21:52: Vége az első harmadnak. A házigazdák Toews góljával vezetnek az amerikaiak ellen.

Összefoglaló: Rendkívüli taktikus és kőkemény játék zajlik a jégen, mindkét csapat jól ismeri egymást. Összesen 18 kapura lövés ment, ebből 8-at az amerikaiak, 10-et a kanadaiak lőttek.

22:07: Elkezdődött a második harmad.

22:17: Már 2-0 a házigazdáknak az amerikaiak ellen, miután a második harmad 8. percében egy kanadai akció végén Perry megszerezte önmaga első, és csapata második gólját a döntőn.

22:28: Szépített az amerikai válogatott, miután a 12.44 percben Kesler Patrick Kane lövésénél beleért és, így a korong a kapuba landolt. Egyesült Államok-Kanada 1-2.

22:40: Vége a második harmadnak.

Összefoglaló: A második 20 percben sokkal több helyzet alakult ki mindkét oldalon. A 28. percben Perry góljával két gólos volt a házigazdák javára, ám négy perccel később Kesler találatával szépített az amerikai válogatott. Rendkívül kemény a játék, sok az ütközés, és érezhetően feszült is a játék. Még semmi sem dőlt el. A kapura lövések száma: 23-szor az amerikaiak, míg a házigazdák 25 alkalommal lőttek kapura. Két harmad után az eredmény: Egyesült Államok – Kanada 1-2

22:55: A harmadik harmad kezdődik.

23:28: 24 másodperccel a vége előtt Parise kiegyenlített. Egyesült Államok – Kanada 2-2.

23:29: Vége a harmadik harmadnak.

Összefoglaló: A harmadik harmadban rendkívül szoros játékot hozott. Mindkét oldalon kialakultak helyzetek. 24 másodperccel a találkozó vége előtt Parise góljával kiegyenlített az amerikai válogatott a házigazda Kanada ellen. A rendes játékidőben nem dőlt el semmi, így hosszabbításra került sorra.

stat: kapura lövések száma: 32-32

23:38: A ráadásban 4-4 ellen fognak játszani, méghozzá 20 percben. Aki gólt szerez az lesz az olimpiai bajnok. Ha nem nem dől el semmi, akkor a büntető párbajra kerül sorra.

23:45: Elkezdődött a hosszabbítás!

23:54: Góóóóllll, Sidney Crosby góljával Kanada megnyerte a mérkőzést, és ezzel együtt olimpiai bajnok is lett! A hosszabbítás nyolcadik percében Crosby Iginlának passzolt, aki visszatette a korongot a Pittsburgh sztárjának, és a 21 éves kanadai sztár az amerikai Ryan Mille lábai között belőtte a győztes gólt! Ezzel a győzelemmel Kanada olimpiai bajnok lett!

stat:
Gól: 2 – 3
kapura lövések száma: 36 – 39
büntető: 4 – 4 perc

Hozzászólás