Horváthné Czakó Krisztina: „Az idei év meghatározói a fiaim.”

A karácsonyi menüsor egyik különleges menüje érkezik, ugyanis, olyan egykori sportolóval beszélgettünk, aki a ’90-es években a magyar női műkorcsolyát képviselte a nemzetközi versenyeken.  A legnagyobb sikerét 1997-ben érte el: második helyen végzett az Európa-bajnokságon. A Karácsonyról, az idei esztendőről és a jövőről beszélgettünk Horváthné Czakó Krisztinával.

– Mit jelent neked a Karácsony?
Családi, békés, szeretet-ünnepet, amikor csak és kizárólag egymásra koncentrálunk, és élvezzük, hogy együtt lehetünk.

– Hogyan értékeled az idei évet?
Az idei év meghatározói a fiaim. Velük vagyok itthon Gyeden. A kisebbik februárban született, a nagyobbik pedig idén kezdte az óvodát. Nehéz év volt, talán a jövő év már könnyebb lesz.

– Hogy telnek nálatok az ünnepek?
Szenteste szűk család ünnepel itthon, idén először négyen. 25-én édesapámhoz megyünk mindannyian, 26-án férjem családjához. Sajnos az idei készülődést hosszas betegeskedés előzte meg, úgyhogy nem tudtunk felhőtlenül és meghitten adventezni, de remélem, az ünnepeket már egészségben és boldogságban töltjük együtt.

– Milyen ételek kerülnek ilyenkor a karácsonyi asztalra?
Szenteste és apunál korhelylevest, majonézes krumplit tonhallal, és beiglit, krumplitortát eszünk. Anyósomnál pedig töltött káposztát, és zserbót.

– Milyen évet vársz 2011-ben?
Remélem, egy kicsit könnyebb lesz, kevesebb betegséggel, és többet tudunk majd kimozdulni.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és BUÉK Neked is és a kedves olvasóknak is!

Kárpáti Balázs

Hozzászólás