Gyenesei Leila: ”Több idő jut karácsonykor egymásra”

Gyenesei Leila

Karácsony első napján egy újabb ajándékkal jelentkezünk. Olyan fiatal sportolóval készült az interjú, aki sportágában az egyik legtehetségesebb versenyzőnő. A Karácsonyról, az idei esztendőről és a jövőről Gyenesei Leila, öttusázóval beszélgettünk.

Mit jelent számodra a karácsony?

Szerintem ez a legszebb ünnep. Ilyenkor együtt van nálunk az egész család Kaposváron, ami pedig azt jelenti, hogy több mint 10-en álljuk körbe a fát. Hatalmas a nyüzsgés, és ilyenkor több idő jut egymásra, mint az év többi napján!

Hogyan értékeled az idei évet?

Az idei szezonom volt az eddigi legjobb. Nagyon boldog vagyok, hogy helyezésekben előre tudtam lépni az előző évekhez képest. Igazán jó érzés visszagondolni a debreceni Európa-bajnokságra, ahol a váltót megnyertük, csapatban ezüstérmesek lettünk és egyéniben pedig legjobb magyarként az ötödik helyen zártam.

Hogyan telnek nálatok az ünnepek?

Édesanyám már napokkal előtte, sőt szerintem már hónapokkal karácsony előtt megtervezi az ünnepi menüt és a fát. Gyönyörűen elkészít mindent, így nem csupán a lelkünk ünnepel, hanem évről évre a szemünkkel is gyönyörködhetünk a szebbnél szebb díszítésekben és ételekben. Szinte soha nem ismétli önmagát. Idén arany és bronz színekben pompázik a fa és az ünnepi asztal. Az igazi nyüzsgő hangulatért pedig nővérem és bátyám gyermekei a felelősek! 🙂

Milyen ételek kerülnek ilyenkor a karácsonyi asztalra?

Hal minden évben kerül az asztalra, de ezen kívül a változatosság az úr! Anyukám nagyon szeret kísérletezni és kipróbálni új ízeket, amit a család nagyon kedvel.

Milyen évet vársz 2011-ben?

A legfontossabb célom az olimpiai kvóta megszerzése. Emellett pedig a technikai számokban lévő hiányosságaimat szeretném csökkenteni.

Kárpáti Balázs

Hozzászólás